A inceput consultarea publica privind ordonantele anti-justitie. Ministrul Iordache a incercat din nou sa-i pacaleasca pe romani

news

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a dat asigurari, in debutul consultarii publice privind ordonantele de gratiere si modificare a legislatiei penale, ca de acestea nu vor beneficia si „coruptii”.

„Nu vor beneficia nici violatorii, nici criminalii, nici recidivistii, nici coruptii”, a sustinut Iordache. Ministrul a dat asigurari ca ca va tine cont de observatiile care vor fi aduse in cadrul dezbaterii.

Printre primii care au luat cuvantul in cadrul dezbaterii s-a aflat Gigi Becali: „Gratierea trebuie data, ca stiu ce e acolo si de aceea sunt aici. Dar nu se poate asa, ce au facut ei. Normal ca oamenii au iesit in strada si le dau dreptate. (…) Daca tu faci un proiect de gratiere numai pentru abuzul in serviciu, atat ai, abuzul in serviciu si accidente rutiere. Daca tu propui schimbarea codurilor, deci abuzul in serviciu era de la 5 ani la 15 ani. S-a schimbat de la 2 la 7 ani si acum o treci la trei ani de parca ar fi marturie mincinoasa… normal ca oamenii ies. (…) 20.000 – 30.000 sa fie sanatosi, tara nu se conduce cu 20 sau 30.000 de oameni, dar au iesit iar 50.000, au iesit o suta de mii, (…) daca semneaza petitie si tot trebuie sa tii cont”.

Duminica, aproximativ 100.000 de romani au iesit in strada, in cadrul celui mai amplu protest din ultimii 20 de ani.

Manifestantii au scandat „Jos Guvernul”, „Dragnea, nu uita, te asteapta Laura”, „Hotii”, „Iliescu langa Visinescu”, „Dragnea, nu uita, Romania nu-i a ta”, „La inchisoare, nu la guvernare”, „DNA sa vina sa va ia”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: