Surpriza, o institutie de stat care i-a amendat pe Basescu si CTP a fost desfiintata. A fost catalogata ca „antiromaneasca” si „antinationala”

news

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat tacit marti un proiect de lege prin care se desfiinteaza Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, informeaza Agerpres.

Camera Deputatilor a adoptat tacit un proiect de lege, initiat de fostul deputat independent Bogdan Diaconu, prin care se abroga Legea 48/2002 cu modificarile si completarile ulterioare. Prin Legea 48/2002 s-a infiintat CNCD, iar abrogarea acestei legi inseamna desfiintarea institutiei.

Proiectul de lege a fost depus la Parlament pe 26 septembrie 2016.

Initiatorul, explica in expunerea de motive, ca abrogarea Legii 48/2002 are ca scop desfiintarea CNCD, „institutie bugetara, care a facut dovada, in decursul anilor, ca functioneaza ca o institutie antiromaneasca si antinationala, fiind un instrument in mana UDMR si a altor grupuri de interese, de a anula valorile romanesti, valorile traditionale crestine si drepturile romanilor in propria lor tara”.

Termenul legal de dezbatere si vot final pentru aceasta initiativa a expirat pe 25 noiembrie 2016. Camera Deputatilor este primul for sesizat, iar Senatul este Camera decizionala.

Printre cei care au fost amendati, de-a lungul vremii, de catre CNCD se numara Traian Basescu si jurnalistul Cristian Tudor Popescu, ambii fiiind sanctionati pentru discriminarea romilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: