Augustin Lazar se lupta din rasputeri in CSM pentru ca ancheta in cazul OUG 13 sa continue: „Va spun ca sunt fapte penale concrete!”

news

Procurorul general, Augustin Lazar, se zbate sa demonstreze, in sedinta CSM de marti, ca ancheta in cazul OUG 13 trebuie sa mearga mai departe.

„Am vazut dosarul, sunt exclusiv aspecte de natura penala care au fost cercetate. Ele au fost interpretate (public- nr) altfel. Sunt fapte penale concrete. Nu ar trebui sa blocam o cercetare penala care este in curs. Va spun ca sunt fapte penale concrete!”, le-a spus Lazar magistratilor din CSM.

Plenul CSM a luat in discutie eventualitatea sesizarii Inspectiei Judiciare pentru a verifica felul in care DNA si-a arogat competenta de a verifica legalitatea si oportunitatea in cazul OUG 13, dar si modul in care procurorul general Augustin Lazar a gestionat comunicarea dupa emiterea acestui act normativ.

In acest context, Augustin Lazar a precizat ca a analizat dosarul si ca a descoperit exclusiv aspecte de urmarire penala.

„Cu referire la actiunile de urmarire penala ale DNA, as dori sa precizez ca eu am vazut dosarul si am vazut ca exclusiv aspecte de urmarire penala au fost cercetate. (…) Sa vedem motivarea deciziei CCR si o sa o respectam fara niciun fel de dubiu, dar eu va pot asigura ca am vazut dosarul si am vazut aspectele de natura concrete care au fost cercetate acolo si persoanele concrete care ar fi comis aceste fapte. (…) Nu ar trebui sa blocam o cercetare penala care este in curs facand comentarii si luand masuri altele decat cele care ar fi normal de luat. S-ar putea interpreta si in acest sens, sa fie timorati procurori care au inceput o urmarire penala pentru fapte concrete. Fapte concrete, eu va spun ca am vazut dosarul (…)”, a precizat Augustin Lazar.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: