„Declaratiile ministrului Justitiei sunt declaratiile PSD. Exista alte interese in spatele acestei declaratii” – Opozitie la planul lui Toader de a-i demite pe Kovesi si Lazar

politica

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat luni ca in spatele declaratiei ministrului Justitiei, Tudorel Toader, in cazul procurorului general, Augustin Lazar, si a sefei DNA, Laura Codruta-Kovesi, exista alte interese decat cele pentru o justitie independenta.

„Mie mi se pare ca declaratiile ministrului Justitiei sunt declaratiile PSD, ca teoria domniei sale se suprapune pe tezele PSD. Au mai fost conflicte institutionale dupa care nu s-a vorbit despre demiterea conducerii institutiilor. Pare mai degraba ca exista alte interese in spatele acestei declaratii decat cele pentru o justitie independenta”, a afirmat Turcan, inainte de sedinta BPN al PNL, care se desfasoara la Parlament.

Turcan a afirmat ca deciziile CCR trebuie respectate.

„In privinta deciziilor CCR, pozitia mea este aceeasi ca si pana acum, nu le comentam, ele trebuie respectate. De asemenea, am vazut si din partea celor doua institutii disponibilitatea de a verifica cum pot fi respectate deciziile CCR. Asadar, daca vrem o justitie cu adevarat independenta si credibila mecanismele exista in momentul de fata prin lege pentru a se credibiliza si pentru a corecta derapajele sau abuzurile”, a afirmat liderul PNL cu privire la motivarea CCR in cazul OUG 13.

Turcan nu a dorit sa comenteze declaratiile unor juristi, potrivit carora CCR si-a depasit competentele.

„In ceea ce priveste deciziile CCR, cat timp voi putea sa comentez politic si sa decid politic nu ma voi referi la ele”, a adaugat liderul PNL, citata de Agerpres.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat duminica, la Antena 3, ca se va intalni, in zilele urmatoare, cu procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, si procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru a discuta despre ancheta legata de OUG 13, aratand ca nu exclude posibilitate ca cei doi sa demisioneze.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: