O noua lovitura a DNA, doctorita Monica Pop este urmarita penal. Ea acuza un complot pus la cale de un fost ministru tehnocrat

news

Monica Pop, manager al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, este urmarita penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fiind acuzata de abuz in serviciu si conflict de interese.

Intr-o interventie telefonica la Antena 3, aceasta a acuza o razbunare a fostului ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu.

„Este o razbunare a fostului ministru Vlad Voiculescu. Le-a indicat sa gaseasca ceva impotriva mea celor de la Corpul de Control. Nu e niciun fel de abuz. Am rezolutia ANI ca nu e niciun conflict de interese.

Este hartia de la ANI care demonstreaza tot. Nu e niciun abuz in serviciu. Sunt spatii in spital inchiriate pentru optica medicala. Intotdeauna am tinut cont de pretul zonei perceput de primaria de sector. Primaria ne-a cumparat un generator. mereu au fost alaturi de noi din punct de vedere material. Unul din spatiile de acolo e cesionat de primarie catre o firma. Nu are nicio legatura cu noi. Ei iau de bun ce spune orice reclamagiu de profesie. Nu am niciun fel de emotie. Nu e corect ceea ce se intampla. O sa demonstram ca nu e asa. Nu le-a convenit niciodata ca un spital nu merge bine”, a declarat Monica Pop.

Procurorii afirma ca in datele de 13 iunie 2003, 25 octombrie 2007, 1 decembrie 2007 si 29 noiembrie 2012 a incheiat, „cu incalcarea legislatiei primare, patru acte aditionale la un contract de inchiriere ce fusese incheiat anterior, cu o societate comerciala”.

„Prelungirea contractului de inchiriere s-a facut nelegal, deoarece, pentru respectarea prevederilor din Legea 213/1998 raportat la H.G. 1069/2002, exista obligatia legala ca, incepand cu anul 2003, inchirierea spatiilor din cadrul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti sa fie efectuata de catre Administratia Fondului Imobiliar al Unitatilor Sanitare Publice ¬ Sector 1 si ulterior de catre Administratia Unitatilor de Invatamant Preuniversitar si Unitatilor Sanitare Publice din cadrul Consiliului Local Sector 1 Bucuresti, iar sumele de bani incasate cu titlu de chirie sa revina fie primariei Sectorului 1 (administrator), fie Primariei municipiului Bucuresti (proprietar)”, afirma procurorii, intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, Consiliul Local Sector 1 ar fi stabilit un cuantum minim al chiriei pentru inchirierea de spatii pentru servicii medicale si alte activitati decat cele medicale (alimentatie publica) aflate in administrarea Administratiei Fondului Imobiliar al Unitatilor Sanitare Publice – Sector 1, in conditiile in care „chiria stabilita prin cele patru acte aditionale a fost sub acel prag minim”.

Prejudiciul in acest dosar ar fi 24.478 euro.

In plus, in 28 noiembrie 2012, Monica Pop a participat, in cadrul sedintei Consiliului de Administratie al Spitalului Clinic de Oftalmologie, „la luarea unei decizii privind incheierea unuia dintre actele aditionale la contractul de inchiriere, decizie prin care s-a obtinut, in mod direct, un folos patrimonial pentru o societate comerciala cu care suspecta s-a aflat in raporturi de munca”.

Astfel, in perioada 1.03.2007-14.01.2011, aceasta a fost angajata cu contract de munca cu norma partiala la respectiva societate comerciala. Fiind vorba de o perioada de cinci ani ce precede data incheierii documentului, sunt intrunite conditiile care definesc conflictul de interese, sustine DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: