Grindeanu, pe urmele Ayatollahului Dragnea, sare la gatul lui Tudorel Toader: „Eu am un ritm mai alert”

politica

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marti, intrebat, din nou, de jurnalisti daca este nemultumit de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si daca are ceva sa ii reproseze, ca, poate, ca ritmul cu care sunt obisnuiti el si colegii sai din guvern este unul mai alert fata de cel cu care a fost obisnuit Tudorel Todarer, astfel ca a avut mai multe discutii cu acesta.

Intrebat daca a avut vreo discutie cu ministrul Justitiei pe tema legii gratierii, in contextul nemultumirilor liderului PSD, Liviu Dragnea, privind amanarea acestui act normativ, premierul a spus ca a discutat cu Tudorel Toader de foarte multe ori despre legea gratierii si despre modificarea codurilor penale, potrivit News.ro.

„Am avut foarte multe discutii cu domnul ministru Tudorel Toader in aceasta perioada, pe legea gratierii. Am avut discutii si pe ceea ce inseamna legea de punere in acord a Codului penal cu deciziile Curtii Constitutionale si aici suntem in faza de dezbatere publica, s-au luat puncte de vedere de la diverse institutii, CSM, DIICOT, DNA si trebuie epuizata aceasta perioada”, a afirmat premierul.

Intrebat daca a avut vreo discutie cu ministrul Justitiei pe tema legii gratierii, in contextul nemultumirilor liderului PSD, Liviu Dragnea, privind amanarea acestui act normativ, premierul a spus ca a discutat cu Tudorel Toader de foarte multe ori despre legea gratierii si despre modificarea codurilor penale.

„Am avut foarte multe discutii cu domnul ministru Tudorel Toader in aceasta perioada, pe legea gratierii. Am avut discutii si pe ceea ce inseamna legea de punere in acord a Codului penal cu deciziile Curtii Constitutionale si aici suntem in faza de dezbatere publica, s-au luat puncte de vedere de la diverse institutii, CSM, DIICOT, DNA si trebuie epuizata aceasta perioada”, a afirmat premierul.

El a sustinut ca a avut aceste discutii cu ministrul Justitiei pentru ca vrea ca lucrurile sa fie facute transparent, consultand toate institutiile publice si „intr-un ritm poate mai alert cateodata decat ritmul Curtii Constitutionale”, cu care a fost obisnuit ministrul Tudorel Toader.

„Poate ca ritmul cu care sunt eu obisnuit si cu care sunt obisnuiti colegii mei de guvern este unul mai alert fata de cel cu care, poate, a fost obisnuit domnul Toader. De aceea am avut aceste discutii, si nu vreau sa fiu inteles gresit, am discutii constant cu dansul, ca lucrurile sa fie facute transparent, consultand toate institutiile publice si intr-un ritm poate mai alert cateodata decat ritmul Curtii Constitutionale”, a mai afirmat premierul Grindeanu.

El a mai spus ca analiza activitatii membrilor Cabinetului o face raportat la masurile pe care acestia trebuie sa le ia, iar cand va avea o concluzie o va prezenta coalitiei de guvernare, si nu la televizor.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni seara, la Antena 3, ca ii monitorizeaza in permanenta pe ministrii sai, urmand sa traga concluziile in ceea ce ii priveste alaturi de seful sau pe linie de partid, Liviu Dragnea, pe care ulterior le va prezenta coalitiei care sustine Guvernul. Prim-ministrul a subliniat ca remanierile nu se fac la televizor, adaugand ca este multumit de ”mare parte din ministri, care au facut ceea ce trebuiau sa faca”.

Intrebat daca a discutat cu liderul PSD despre nemultumirile pe care acesta le are legat de ministri, Grindeanu a afirmat ca vorbeste ”de foarte multe ori pe zi” cu acesta.

”Eu vorbesc cu domnul presedinte Liviu Dragnea de foarte multe ori pe zi, contrar a ceea ce se incearca a se spune din interior si din exterior. Suntem doi oameni politici extrem de responsabili care ne intelegem fiecare dintre noi rolul pe care il avem si unde suntem fiecare dintre noi si care ne dorim un singur lucru: ca tot ceea ce noi am spus si cu ceea ce ne-am angajat sa facem, sa facem”, a spus Grindeanu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica, la Antena 3, ca este nemultumit de cum a gestionat Tudorel Toader problema legii privind modificarea Codurilor penale, si nu poate spune ca este „foarte multumit” ca l-a sustinut ca ministru, adaugand ca sunt si alti membri ai Cabinetului fata de care are rezerve. Intrebat daca este vorba despre mai mult de doi, cu referire la Tudorel Toader si Viorel Stefan, pe care Dragnea l-a criticat recent, social-democratul a confirmat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: