Chiulangiii PNL de la votul in cazul Sova vin cu EXPLICATII

news

Senatorul Christian Gigi Chiru, aflat printre liberalii absenti la votul privind solicitarea DNA in cazul Sova, tine sa ofere explicatii. El respinge „vehement” ideea ca ar fi facut blat cu PSD.

„Ma aflu intr-o deplasare privata, in afara tarii, programata din bani personali, cu cateva luni inainte de acest vot. Voi prezenta dovezi in acest sens si voi oferi explicatii in fata conducerii partidului, daca se va cere acest lucru.

Pe de alta parte, resping vehement asocierea mea cu PSD si va spun ca este o tema total falsa si fara fundament. Acest lucru se confirma prin activitatea parlamentara si prin cea din partid. Mai mult, subliniez faptul ca, la votul precedent in cazul Sova, am votat pentru incuviintarea retinerii, asa cum as fi facut si in cazul votului de ieri, daca as fi putut fi prezent in sala.

Sustin demersul justitiei, iar Parlametul nu ar trebui sa fie transformat de PSD in piedica, atunci cand procedura o cere, caci in acest fel se decredibilizeaza si mai mult aceasta insitutitie fundamentala a democratiei din Romania. Sunt de parere ca PSD-ul nu ar trebui sa-l ascunda pe senatorul Sova in Parlament, ci sa-l dea pe mana justitiei“, afirma Chiru intr-un comunicat de presa transmis redactiei.

Senatul a respins, marti, cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova, fiind inregistrate, conform unor surse parlamentare, 66 de voturi „pentru” si 72 „impotriva”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: