Guvernul PSD cauta fonduri de UN MILIARD de euro pentru a creste confortul in PUSCARII

news

Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a declarat joi ca se fac demersuri pentru obtinerea unor fonduri de un miliard de euro in scopul imbunatatirii conditiilor din inchisori.

„Inchisoarea din Romania in ziua de astazi, de foarte multe ori, este la limita demnitatii umane. Asa este, dar nu este o noutate. Acest lucru se intampla in mare masura dupa 1989. Daca stiu cum arata inchisorile din Romania…nu stiu daca stiti ca in 2005 am fost la conducerea penitenciarelor si cred ca aproape toate penitenciarele din Romania le-am vazut, stiu cum arata. Din pacate, din 2005 pana in prezent nu s-a schimbat aproape nimic”, a declarat Cazanciuc, citat de Mediafax.

El a mentionat ca resursele financiare pentru penitenciare nu sunt suficiente si singura formula identificata pentru a solutiona problema este finantarea europeana.

”Demersul inceput la finalul anului trecut impreuna cu ministrul italian pare ca are succes, prinde contur. Sunt 7 state ale UE care sprijina demersul comun al Romaniei si Italiei de a incerca sa gasim finantare europeana pentru aceasta infrastructura de penitenciar. (…) Administratia face ce poate cu un buget crescut an de an, e adevarat, nu foarte mult, dar pe solutii punctuale”, a mai spus ministrul Justitiei.

Cazanciuc a precizat ca se vor incerca demersuri de suplimentare a bugetului Administratiei Penitenciarelor pentru a face ”conditii de detentie mai aproape de limita deminitatii umane”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: