Puiu Popoviciu a fost prins. In ce tara se afla milionarul fugar

news

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu a fost retinut, luni, la Londra, acesta fiind dat in urmarire internationala de pe 3 august, ca urmare a condamnarii la 7 ani de inchisoare pentru tranzactionarea la un pret subevaluat a unui teren al Universitarii de Stiinte Agronomice Bucuresti.

„Inculpatul Popoviciu Gabriel a fost retinut in cursul acestei zile, de catre London Metropolitan Police. Schimbul de date si informatii a avut loc prin CCPI – Biroul Sirene. In prezent, se deruleaza procedura legala in astfel de situatii. Politia Romana a informat Curtea de Apel Bucuresti si Ministerul Justitiei, institutii abilitate sa se ocupe de extradarea celui in cauza”, transmite Politia Romana.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca autoritatile din Romania au obtinut informatii referitoare la locul in care se afla Gabriel Popoviciu, fiind informati politistii din Londra. La randul lor, acestia ar fi reusit sa ia legatura cu avocatul omului de afaceri, iar ulterior Popoviciu a mers la sectia de politie, alaturi de aparatorul sau.

Omul de afaceri a fost condamnat pe 2 august, insa politistii nu l-au gasit, fiind dat in urmarire internationala. Gabriel Popoviciu ar fi parasit Romania in luna iunie, cea mai recenta adresa din evidentele nationale fiind la Monaco.

Ulterior disparitiei, avocatul sau, care este si fost director FBI, Louis Freeh, a transmis, printr-un comunicat de presa, ca e „profund dezamagit” de decizia instantei supreme de a-l condamna pe acesta la 7 ani de inchisoare, precizand ca hotararea nu este sustinuta nici de lege, nici de fapte.

Gabriel Popoviciu a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare, pentru tranzactionarea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice Bucuresti (USAMV).

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: