Klaus Iohannis, atac la Dragnea: ” Unii dintre conducatorii Romaniei nu au inteles despre ce este vorba. Aderarea Romaniei la zona euro este esentiala”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca aderarea la zona euro este un pas esential pentru intarirea rolului Romaniei in plan european, context in care a subliniat ca acest lucru va fi explicat si unora dintre ”conducatorii” tarii noastre.

„Aderarea Romaniei la zona euro, atunci cand toate conditiile vor fi indeplinite, este un pas esential pentru intarirea rolului Romaniei in plan european. Dl ministru (n.r. — Teodor Melescanu — ministru de Externe), mi-a placut ca ati mentionat acest obiectiv, chiar daca unii dintre conducatorii Romaniei nu au inteles inca foarte exact despre ce este vorba, dar o sa ne straduim sa le explicam”, a spus Iohannis, la Cotroceni, cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane.

Luni, ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat pentru publicatia poloneza Polish Rzeczpospolita, ca Romania ar putea adera la zona euro in 2022, in acest moment fiind indeplinite toate conditiile pentru acest lucru, dar ca tara noastra va mai astepta cinci ani pentru a nu fi afectati cei cu venituri mici, in special pensionarii.

Dupa aceste declaratii, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca deocamdata nu se initiaza vreun demers la nivel guvernamental pentru adoptarea monedei euro in 2022. Klaus Iohannis a tinut sa-i atraga atentia pentru dezinformare lui Liviu Dragnea la Reuniunea anuala a diplomatiei romane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: