Ministrul de Externe al Romaniei, atitudine jignitoare fata de ambasadorul SUA. Melescanu sustine ca Hans Klemm se informeaza dupa ureche

news

Ministrul de Externe al Romaniei, Teodor Melescanu, a lasat de inteles, intr-un interviu pentru DC News, ca ambasadorul SUA, Hans Klemm, se informeaza dupa ureche in ce priveste legile justitiei. 

”La nivel politic, la nivel diplomatic, foarte multe dintre ideile care circula nu au neaparat o baza reala, tot asa cum manifestatiile de protest de multe ori nu au o baza reala, ci doar o perceptie despre ceea ce se intampla. Pentru a depasi problema de perceptie, ministrul Justitiei este intr-un dialog foarte strans cu Comisia Europeana, cu Comisia de la Venetia si sunt convins ca face acelasi lucru si-n relatie cu ambasada SUA la Bucuresti”, a declarat Teodor Melescanu pentru DC News.

Melescanu a preluat acuzatiile lui Tudorel Toader la adresa lui Klemm, afirmand ei el ca ambasadorul nu intelege pentru ca nu este jurist.

„Domnul Klemm nu este jurist, nu este un specialist in materie de drept. Dansul, ca diplomat, lucreaza pe informatiile pe care le are si care vin nu numai din partea oficialilor romani, ci si din partea societatii romanesti, organizata sau neorganizata. Este foarte posibil sa aiba nevoie de mai multe informatii. Dl Tudorel Toader cred ca le va pune la dispozitie fara niciun fel de ezitare”, a mai spus Melescanu.

Ambasadorul SUA si-a manifestat de mai multe ori ingrijorarea fata de legile pe justitie propuse de Tudorel Toader, afirmand ca acestea risca sa intoarca Romania din drum.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: