PSD a batut lista in cuie, cine sunt noii ministri. Dragnea, nervos, face o promisiune solemna: nu mai pune piciorul in Palatul Cotroceni

politica

Liderii de la centru si din teritoriu ai PSD s-au reunit, vineri, intr-o noua sedinta a Comitetului Executiv National (CExN) pentru a decide cine ii va inlocui pe cei trei ministri demisionari Sevil Shhaideh (Ministerul Dezvoltarii), Rovana Plumb (Ministerul Fondurilor Europene) si Razvan Cuc (Ministerul Transporturilor). Potrivit unor surse social-democrate, sunt luati in calcul pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale Paul Stanescu, liderul PSD Olt, iar pentru Ministerul Transporturilor Felix Stroe, presedintele PSD Constanta. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, la inceputul sedintei, ca propunerile vor fi trimise presedintelui Iohannis luni.

Sedinta CExN a inceput la ora 13:00 la sediul central al PSD.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus ca propunerile cu succesorii celor trei ministri demisionari vor fi trimise presedintelui Iohannis luni.

Surse social-democrate spun ca Dragnea le-ar fi spus liderilor PSD ca nu va mai merge la Cotroceni la depunerea juramantului ministrilor si ca va mai merge acolo doar dupa alegerile prezidentiale, informeaza news.ro.

Cel mai disputat minister este cel al Dezvoltarii Regionale, condus pana acum de Sevil Shhaideh, unul dintre cei mai fideli oameni ai lui Liviu Dragnea. Liderul PSD ar dori sa isi mentina influenta asupra acestui minister prin care sunt impartiti banii in teritoriu si care ii permite astfel sa isi fidelizeze baza partidului.

Potrivit unor surse social-democrate, sunt luati in calcul pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale Paul Stanescu, liderul PSD Olt, iar pentru Ministerul Transporturilor Felix Stroe, presedintele PSD Constanta.

Pentru Ministerul Fondurilor Europene, conducerea PSD are in vedere o persoana din afara partidului, dupa ce acest portofoliu i-a fost propus lui Marius Nica, care insa ar fi refuzat.

Primul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul Dezvoltarii Regionale a fost cel al vicepremierului Marcel Ciolacu si el un apropiat al liderului PSD, dar care, in ultimele zile, a fost mai mult alaturi de Mihai Tudose caruia i-a cerut insistent sa nu demisioneze de la sefia Guvernului. Ciolacu este in prezent vicepremier fara portofoliu in Guvernul Tudose si conduce organizatia PSD Buzau.

De asemenea, un alt nume vehiculat pentru Ministerul Dezvoltarii aparut pe surse a fost cel al fostului premier Sorin Grindeanu. De asemenea, a fost vehiculat numele lui Gabriel Vlase, vicepresedinte PSD, pentru Ministerul Transporturilor. Numele sau a fost discutat inclusiv in sedinta CExN de joi seara, dar Liviu Dragnea s-a opus vehement numirii lui Vlase in Guvern deoarece acesta este considerat un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, conform unor surse din PSD. De altfel, numele lui Gabriel Vlase a aparut in ”Dosarul retrocedarilor”, in care Viorel Hrebenciuc a fost trimis in judecata, dar vicepresedintele PSD a negat ca ar avea vreo legatura cu acest dosar.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: