Dragnea si Tariceanu chiulesc de la motiunea de cenzura. Metoda inedita a parlamentarilor Opozitiei de a ironiza „statul paralel”

politica

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, in plenul Parlamentului, ca o motiune de cenzura este un drept constitutional, precizand insa ca PNL a transformat acest drept legitim intr-o „oportunitate de a fi populisti, demagogi, de a face un spectacol bazat pe un scenariu rupt total de realitate”.

„Apreciez in primul rand gestul colegilor de la Partidul Liberal de a lasa o colega mai noua sa citeasca (motiunea — n.r.) neasumandu-si practic continutul (…) O motiune de cenzura reprezinta un drept constitutional si un exercitiu cat se poate de democratic. Din pacate, dumneavoastra ati transformat acest drept legitim intr-o oportunitate de a fi populisti, demagogi, de a face un spectacol bazat pe un scenariu rupt total de realitate”, a declarat Tudose, la dezbaterea motiunii de cenzura depusa de PNL si USR, intitulata „PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma”.

El s-a referit la Ramona Nicoleta Dinu, senator USR, care a citit textul motiunii.

Dezbaterea motiunii de cenzura depuse de PNL – ”PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma” a inceput joi, in plenul Parlamentului, in absenta presedintilor celor doua Camere Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, sedinta fiind condusa de Gabriel Vlase si de Nicolae Badalau.

Deputatii si senatorii PSD au parasit sala inainte ca motiunea sa fie citita. Senatorii si deputatii USR poarta pe brate banderole albe cu doua dungi negre despre care au spus ca simbolizeaza ”statul paralel”, liderul partidului spunand ca ei sunt reprezentantii statului real, statul paralel cu ceea ce inseamna politicienii corupti.

„Toti colegii de la USR purtam pe brat aceasta banderola care simbolizeaza ‘statul paralel’, pentru ca ceea ce se intampla in aceste zile in Romania arata ca exista intr-adevar o paralela intre ceea ce inteleg politicienii si statul paralel, care inseamna de fapt lupta pentru sustinerea justitiei, impotriva coruptiei si pentru un stat de drept. In momentul de fata in Parlament se discuta abandonul statului de drept si atunci, noi, cei de la USR, alaturi de cetatenii Romaniei, suntem statul real, statul paralel cu ceea ce inseamna politicienii corupti, care in momentul de fata vor sa transforme justitia intr-o institutie handicapata, la cheremul majoritatii”, a declarat presedintele USR, Dan Barna, inainte de inceperea sedintei.

El a adaugat ca „matematica nu este neaparat in favoarea” celor care sustin motiunea, dar ca are incredere in argumentele prezentate, pentru a dovedi majoritatii parlamentare „ca acest Guvern este chiar mai toxic si mai neperformant” decat a fost cel condus de Sorin Grindeanu.

„Ne vom exprima punctul de vedere, conform caruia, in momentul de fata, Guvernul actual al Romaniei este un guvern toxic, care functioneaza ca o casa de mentenanta pentru Liviu Dragnea. Ceea ce s-a intamplat in Romania, de un an de zile, a fost ca toate resursele statului sa fie folosite pentru un obiectiv personal, individual, probleme penale ale unora si ale liderului principal PSD”, a precizat el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: