„Nu mai pot cu voi jigodiilor care vreti sa ne furati si ultima bruma de speranta”. Mesaj viral: „Azi sunt un caine asa cum am fost crescut!”

politica

Mesajul unui tanar, Mihai Matei, in care povesteste despre saracia de care a avut parte in copilarie, la fel ca majoritatea romanilor, si munca grea depusa apoi pentru a supravietui a devenit viral pe retelele de socializare. El face apel la o participare cat mai numeroasa la protestul de duminica seara, pentru a impiedica „jigodiile” sa fure viitorul Romaniei.

Mesajul lui Mihai Matei a fost distrivuit de peste o mie de romani, in mai putin de 24 de ore.

„Mi-am imaginat viata mea altfel. Credeam mai demult ca viitorul nostru va fi diferit.

Cand eram mic eram foarte saraci ca mai toate familiile tranzitiei. Parintii mei erau ingineri de aviatie si hidraulica. Stiu bine cum e sa te culci mort de foame. Erau multe seri in care nu aveam efectiv ce manca mai mult de o felie de paine cu untura sau margarina. In anii aia tatal meu facea noaptea dupa munca taxi cu trabantul familiei. Toti colegii lui ingineri faceau asta, toti cei de la noi din bloc faceau asta. In unele seri se intorcea batut sau taiat si jefuit. Mama mea facea meditatii la matematica dupa munca.

Ne imbracau pe mine si pe fratele meu cum puteau de la veri mai mari. Imi erat foarte rusine sa merg pe strada. Aveam pantofi scalciati si rupti. Tenisi chinezesti de o luna vara sau bocanci de armata doar piele iarna. Imi aduc aminte o cearta ingrozitoare intre ai mei legata de o pereche de pantofi pe care ar fi vrut mama sa mi-o cumpere. Erau dese astfel de certuri tot timpul cu divortul pe masa. Dar in vremurile alea oamenii supravietuiau si se iubeau ca nebunii si cumva iubirea lor i-a tinut impreuna.

Imi aduc aminte ca imi era foarte rusine ca eram saraci si ii uram pe amandoi. I-am acuzat si chinuit foarte tare. Mama plangea foarte des din cauza mea. Copil fiind nu intelegeam de ce trebuie sa fim saraci. De ce nu fac ceva sa nu mai fim saraci. Pana intr-un moment de care imi aduc exact aminte cand am devenit caine.

Salvarea mea a fost educatia si parintii mei. Mi-a spus mama sa invat ca doar asa o sa reusesc si mi-a promis ca viitorul va fi bun.

Am muncit verile descarcand tiruri de apa in angrouri si muncind prin diverse fabrici. De banii aia mi-am cumparat carti de programare si muzica. Am invatat programare pe hartie pentru ca ai mei nu aveau bani de un calculator. Primul calculator, un 386 vechi, mi l-a facut cadou un marinar canadian.

Cat am scris chestia asta am plans cum n-am mai plans demult. Aveam mare nevoie de asta. Sa imi aduc aminte. E important ca toti care ati trait vremurile alea copii sau parinti sa va aduceti aminte. Opriti-va cinci minute si aduceti-va aminte. Iar cei care nu le-ati trait trebuie sa stiti exact cum era. Spre asta ne intoarcem.

Azi sunt un caine asa cum am fost crescut! Nu mai sunt deloc sarac dar am crezut ca viitorul nostru va fi altfel. Dar viitorul nu e ala promis! Nu e nemernicilor viitorul promis! Nu e nici pe sfert viitorul care putea fi. JIGODIILOR!

Zilele astea se joaca viitorul nostru si trebuie sa intelegem bine ca daca nu facem ceva ne vom intoarce mult in trecut. In vremurile alea gri, in saracie si mizerie.

Nu mai e timp si eu nu mai pot!
Nu mai pot sa suport sa vad batrani cersind la colturi de strada.
Nu mai pot sa vad copii saraci care nu pot merge la scoala pentru ca nu au bani nici de mancare sau haine.
Nu mai pot sa traiesc intr-o tara care isi va creste copiii ca pe caini.
Nu mai pot sa vad sate si orase daramate in care oamenii nu au unde sa munceasca.
Nu mai pot sa aud de oameni care mor in spitale din nepasarea voastra jigodiilor.
Nu mai pot sa stiu ca exista doctori, profesori, functionari care abia traiesc.
Nu mai pot sa imi vad prietenii terfeliti la televiziunile voastre de trompete.
Nu mai pot sa vad cum voi va indopati burtile alea infecte de praduitori cand toata tara plange pentru colectiv.
Nu mai pot sa stau sa vad cum voi jefuiti banii nostri.
Nu mai pot sa imi pierd nici macar un prieten care pleaca prin straini spre un viitor mai bun.
Nu mai pot sa traiesc ca un caine turbat. Sa ma trezesc si sa adorm gandidu-ma ce naiba as putea face sa nu mai fim aici.
Nu mai pot cu voi jigodiilor care vreti sa ne furati si ultima bruma de speranta.
NU MAI POT !

Iubiti-va in seara asta ca nebunii si maine iesim in strada !”, este mesajul postat pe Facebook de Mihai Matei.

Noi manifestatii sunt anuntate pentru duminica seara in Bucuresti si in zeci de orase, 42 de grupuri civice si organizatii neguvernamentale, precum si confederatiile sindicale Blocul National Sindical si Cartel Alfa chemand romanii sa ceara in strada retragerea legilor Justitiei, respingerea in Parlament a Ordonantei privind modificarea legislatiei fiscale si demisia Guvernului si a presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului. „Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este ca Romania ajunge sa fie un stat capturat”, spun initiatorii protestelor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: