Turcia ironizeaza Bruxelles-ul: Uniunea Europeana este confuza de cand a plecat Marea Britanie

externe

Uniunea Europeana este ”complet confuza” de cand Marea Britanie a votat pentru iesirea din blocul comunitar si trebuie sa-si revizuiasca viziunea privind extinderea sa si locul Turciei in acest sens, a declarat luni, la Londra, premierul turc Binali Yildirim, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Lansate in 2005, dupa decenii de tatonari, negocierile de aderare a Turciei la UE avanseaza lent, in principal din cauza opozitiei Frantei si Germaniei, tari care se tem de intrarea in Uniune a unei tari cu 73 de milioane de locuitori, in marea majoritate musulmani.

Campania de represiune lansata de Ankara dupa tentativa de lovitura de stat din iulie 2016 a inrautatit relatiile dintre Bruxelles si Ankara.

In cadrul unei vizite la Londra, Binali Yildirim a declarat ca Uniunea Europeana ar trebui sa-si revizuiasca planurile de extindere a blocului comunitar.

”Dupa decizia Brexit, Uniunea Europeana este complet confuza. Ei trebuie sa-si revizuiasca viziunea pentru viitor, cat de departe vor sa extinda blocul si ce loc va avea Turcia in acest sens. Noi suntem aici. Nu plecam nicaieri”, a spus premierul turc.

Yildirim a reafirmat totodata ca, in opinia Turciei, criza din Siria vecina nu poate fi rezolvata atat timp cat presedintele Bashar al-Assad va fi la putere.

”Regimul actual este responsabil pentru modul in care au evoluat lucrurile in Siria. Nu cred ca este o perspectiva realista construirea unei paci durabile in Siria cu Assad la putere”, a insistat seful guvernului turc.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: