14 articole din Constitutie au fost incalcate prin modificarile aduse la prima lege a justitiei, au stabilit judecatorii ICCJ. Iata documentul adoptat de Curtea Suprema

news

Judecatorii de la Curtea Suprema au stabilit ca prima lege a justitiei, votata de parlamentarii PSD-ALDE, a incalcat 14 articole ale Constitutiei. 89 de judecatori au votat in unanimitate ca ICCJ sa sesizeze Curtea Constitutionala.

Printre cele mai importante modificari aduse de comisia speciala se afla cea conform careia „Plenul CSM, sectiile, presedintele si vicepresedintele CSM, din oficiu sau la sesizarea judecatorului sau procurorului, sesizeaza Inspectia Judiciara pentru efectuarea de verificari in vederea apararii independentei”.

O modificare adusa de Senat la Legea 303, privind statutul magistratilor, este amendamentul lui Serban Nicolae privind eroarea judiciara. Amendamentul a fost respins la Camera Deputatilor, dar aprobat in plenul Senatului, care este camera decizionala.

Potrivit amendamentului senatorului Serban Nicolae, dupa ce prejudiciul cauzat de o eroare judiciara a fost acoperit de stat, Ministerul Finantelor Publice se intoarce in mod obligatoriu pe cale judiciara impotriva judecatorului sau procurorului care a determinat eroarea judiciara.

Realitatea TV a prezentat sesizarea inaintata CCR de catre judecatorii ICCJ:

Proiectul de modificare a Legii 303/2004 privind Statului magistratilor a fost adoptat cu unanimitate de voturi, 80 de voturi pentru, in conditiile in care Opozitia parasise sala de plen.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: