Dragnea reorganizeaza Guvernul cu mana lui Dancila. Apar doua noi ministere si mai multe institutii importante sunt mutate

news

Guvernul a luat, miercuri, o serie de masuri de reorganizare, in urma carora se infiinteaza Ministerul Fondurilor Europene, iar SGG preia Comisia Nationala de Prognoza, care era in subordinea Ministerului Finantelor.

„Guvernul a luat o serie de masuri de reorganizare a administratiei publice centrale, in concordanta cu Hotararea Parlamentului pentru acordarea increderii noului Cabinet. Pentru asigurarea unei abordari si practici unitare in gestionarea fondurilor europene, precum si pentru cresterea substantiala a nivelului lor de utilizare, printr-o ordonanta de urgenta adoptata astazi au fost infiintate Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerul Fondurilor Europene, prin reorganizarea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Aceasta abordare raspunde preocuparii Comisiei Europene privind mentinerea expertizei acumulate in perioada de programare si asigura implementarea programelor 2014-2020”, se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, Ministerul Fondurilor Europene a fost infiintat prin preluarea structurilor de specialitate si a activitatilor din domeniul fondurilor europene de la MDRAPFE, cu exceptia activitatilor, structurilor si personalului aferente Programului operational regional 2007-2013 si 2014-2020, Programului operational „Dezvoltarea capacitatii administrative” 2007-2013, Programului operational „Capacitate administrativa” 2014-2020, autoritatilor de management/autoritatilor comune de management, autoritatilor nationale, secretariatelor tehnice comune, punctelor de contact/punctelor nationale de contact/persoanelor nationale de contact pentru programele finantate din FEDR-CTE, ENPI-CBC, ENI-CBC, IPA-CBC si din fonduri nationale, precum si functiile de puncte de contact in materie de control pentru programele finantate din ENI-CBC.

De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene va prelua activitatea si personalul Organismului Intermediar pentru Programul Operational Capital Uman de la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale.

„Totodata, Secretariatul General al Guvernului va prelua de la Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Social structurile si activitatile, cu exceptia celei din domeniul dialogului social, care va fi preluata de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale. Alte modificari mai vizeaza trecerea Administratiei Rezervatiei Biosferei ‘Delta Dunarii’ din subordinea Secretariatului General al Guvernului in subordinea Ministerului Mediului, trecerea Comisiei Nationale de Prognoza din subordinea Ministerului Finantelor Publice in subordinea Secretariatului General al Guvernului si trecerea Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei din subordinea Guvernului in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale”, se mai arata in comunicatul Guvernului.

Executivul mai precizeaza ca ministerele nou-infiintate si institutiile care preiau activitati si structuri de la alte ministere preiau si personalul aferent acestora, in conditiile legii, iar personalul preluat isi pastreaza drepturile salariale avute la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: