Situatia in Maldive se agraveaza, in urma loviturii de stat

externe

Un responsabil ONU a avertizat joi Consiliul de Securitate ca actuala criza din Maldive, unde presedintele Abdulla Yameen a decretat starea de urgenta, se poate agrava in continuare, potrivit unor surse de la Natiunile Unite, scrie AFP.

„Situatia din Maldive este tensionata si se poate deteriora in continuare”, a declarat in cursul unei reuniuni cu usile inchise a Consiliului de Securitate vicesecretarul general adjunct pentru afaceri politice, Miroslav Jenca, potrivit surselor.

De la inceputul acestei crize, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a emis doua comunicate in care a indemnat autoritatile de la Male sa se conformeze statului de drept.

Nicio declaratie oficiala nu a fost data publicitatii la finalul primelor consultari ale Consiliului de Securitate privind criza din aceasta tara. „Este vorba despre o problema de politica interna”, a explicat un diplomat sub acoperirea anonimatului, la incheierea reuniunii, pentru a justifica absenta unei declaratii.

Refuzand sa respecte decizia Curtii Supreme de la Male de a elibera detinutii politici, regimul presedintelui Abdulla Yameen a decretat luni starea de urgenta pentru 15 zile in arhipelagul turistic din Oceanul Indian. El a ordonat arestarea presedintelui Curtii, precum si a altui judecator al instantei supreme. De asemenea, a dispus retinerea mai multor membri ai opozitiei din Maldive.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: