Tragedie in Australia. 135 de balene au murit dupa ce au esuat pe tarm

news

Peste 150 de balene au esuat vineri in statul Australia de Vest, a informat Ministerul pentru Pescuit din Australia, potrivit Agerpres.

Grupul de balene pilot cu inotatoarea scurta a esuat pe plaja Golfului Hamelin, in apropierea orasului Augusta, la 315 kilometri sud de Perth, a indicat ministerul amintit intr-o declaratie.

Potrivit The Guardian, 135 de balene au murit, iar o operatiune pentru salvarea celor ramase in viata este in prezent in curs de desfasurare. Autoritatile au inchis toate plajele dintre Golful Hamelin si Boranup pana la o notificare ulterioara, pentru a se putea ocupa de acest incident. Conform declaratiei ministerului, a fost emisa si o alerta de rechini din cauza numeroaselor carcase de balena din zona.

Un adult de balena pilot cu inotatoarea scurta are o lungime de aproximativ cinci metri si cantareste pana la trei tone. Specia poate fi intalnita in apele tropicale si subtropicale. Nu este prima data cand un astfel de incident are loc in zona. In 2009, peste 80 de balene pilot si delfini au murit dupa ce au esuat in Golful Hamelin

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: