„Proasta aia mai e ministru?”. Jurnalistul Liviu Avram, mesaj furios la adresa Liei Olguta Vasilescu. PSD mananca pensiile romanilor

analize

Contributiile romanilor la fondurile de pensii private au fost scazute cu 66%, anunta jurnalistul Liviu Avram. „Tocmai mi-a venit instiintarea de la NN Pensii cu viramentul aferent lunii ianuarie”, informeaza jurnalistul.

„Contributia mea la Pilonul II de pensii private a scazut cu 66%. Tocmai mi-a venit instiintarea de la NN Pensii cu viramentul aferent lunii ianuarie. Acum trebuie sa fac sapaturi sa aflu de ce s-a intamplat asta.

Asta toamna, in sedinta de Guvern in care se adopta Marea Revolutie Fiscala, Lia Olguta Vasilescu promitea ca, in valoare absoluta, contributiile la Pilonul II nu vor scadea la nimeni. Am facut atunci calculele si am demonstrat ca va fi, totusi, o scadere de 15%. Dar la o prabusire de 66% in niciun caz nu ma asteptam.

Cred ca doamna Olguta Vasilescu era animata atunci de cele mai bune intentii si nu a vrut sa faca rau nimanui. Dar ceea ce s-a intamplat dovedeste ca si prostia inocenta, nevinovata si plina de cele mai bune intentii poate avea efecte devastatoare.

Stimate domnule Cristian Vasilcoiu (consilier al ministrului Muncii – n.red.), proasta aia mai e ministru? Ca de cateva luni ii tot tace gurita, desi nu-i sade in fire. Cumva pregateste o ordonanta de urgenta ca sa corecteze si aceasta tampenie din Marea Revolutie Fiscala? Ar fi a cincea.

Inteligentilor…”, a scris Liviu Avram pe Facebook.

Conform datelor ASF, valoarea activului total al fondurilor de pensii de pe Pilonul II era de 41,044 miliarde de lei, la 31 ianuarie 2018, iar valoarea activului net era de 41,024 miliarde de lei.

Numeroase surse politce au informat inca de acum un an ca PSD ar intentiona sa nationalizeze Pilonul 2, pentru a pune mana pe aceste fonduri uriase.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: