Tacere de gheata la Bruxelles dupa victoria iliberalului Viktor Orban. Singurul premier din UE care l-a felicitat pe liderul de la Budapesta

externe

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki l-a felicitat luni pe omologul sau ungar Viktor Orban, cel mai apropiat aliat al conservatorilor la putere la Varsovia in fata Bruxellesului, pentru victoria sa electorala, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„Calea de reforme nu este niciodata usoara”, a remarcat Morawiecki in mesajul sau pe Twitter, urandu-i lui Orban un al treilea mandat consecutiv „doar din succese, pentru Ungaria si pentru Europa”.

Morawiecki si seful partidului Lege si Justitie (PiS) la putere in Polonia, Jaroslaw Kaczynski, s-au dus vinerea trecuta la Budapesta pentru a-si manifesta sprijinul pentru Orban si partidul sau, cu ocazia inaugurarii unui monument pentru victimele catastrofei aeriene de la Smolensk, in care a murit in 2010 presedintele Lech Kaczynski, fratele geaman al lui Jaroslaw.

Partidul national-conservator Fidesz al lui Orban a obtinut 48,8% din voturi, dupa aproape toate buletinele de vot numarate, ceea ce ar insemna 133 de locuri din cele 199 ale parlamentului ungar.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: