Propunere incredibila privind Codul penal. PSD vrea sa-i trimita la puscarie pe cei care fac declaratii publice despre „penali”: „Inchisoare de la 6 luni la trei ani”

news

Autoritatile publice si functionarii care fac declaratii menite sa induca ideea ca o persoana trimisa in judecata sau urmarita penal este vinovata vor risca inchisoare de la 6 luni la 3 ani, potrivit uneia dintre propunerile de modificare a Codului Penal, depuse miercuri de deptutatul PSD Florin Iordache.

”Declaratiile publice facute de autoritatile publice sau functionari publici prin care, inainte de pronuntarea unei hotarari definitive de condamnare, o persoana este considerata vinovata se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani”, se arata intr-un nou alineat introdus la articolul 277 din proiectul privind punerea in acord a prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, cu deciziile Curtii Constitutionale, scrie hotnews.ro.

De asemenea, este interzisa divulgarea de informatii in cursul urmaririi penale: „In cursul urmaririi penale si al judecarii cauzei in procedura de camera preliminara sunt interzise comunicarile publice, declaratiile publice precum si furnizarea de alte informatii, direct sau indirect, provenind de la autoritati publice sau orice alte persoane fizice sau juridice referitoare la faptele si persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. In cursul urmarii penale sau al judecatii organele de urmarire penala sau instanta de judecata pot comunica public date despre procedurile penale care se desfasoara doar atunci cand datele furnizate justifica un interes public prevazut de lege sau acest lucru este necesar in interesul descoperirii si aflarii adevarului in cauza”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: