A crescut semnificativ in ultimul an numarul talhariilor in Bucuresti. Politist: „Modificarea Codurilor penale este printre cauzele principale”

actualitate

O ancheta realizata de Digi24 arata ca talhariile au crescut semnificativ in Bucuresti in ultimul an, pe fondul modificarilor legislative si atacurilor lansate de PSD-ALDE la adesa justitiei.

Numai de la inceputului anului au fost inregistrate in Bucuresti 200 de talharii si cateva zeci de mii de furturi. Oamenii legii spun ca nu doar volumul cazurilor ii blocheaza in anchete, ci si schimbarile Codurilor penale, mentioneaza Digi24.

Anul trecut, politistii din Bucuresti au fost chemati sa rezolve 30.000 de cazuri de furturi, talharii si agresiuni. Sectorul 3 e preferatul hotilor, care au actionat de peste 3.000 de ori, in timp ce, in Sectorul 2, au fost comise peste 120 de talharii.

Politisti spun ca numarul acestor cazuri e in crestere, iar explicatia e simpla.

„Modificarile Codurilor penale. Pentru hoti, furtul a devenit o afacere, ei comit aceste fapte stiind ca daca vor fi prinsi au posibilitatea sa se impace cu victimele, iar ele de cele mai multe ori sunt dispuse sa accepte mai putin decat ceea ce le-a fost furat , doar sa poata recupera ceva”, spune Cosmin Andreica, lider de sindicat al politistilor.

„I-au intrat in casa, l-au legat si i-au luat banii sau i-au smuls lantisorul de aur de la gat – sunt infractiuni de pericol, dar sistemul nostru penal nu raspunde in acest moment corespunzator”, spune si Dumitru Coarna, lider sindical.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: