„Opreste furtul lor. Sunt banii tai de pensie”. Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu pregatesc „jaful secolului”, peste 2 milioane de pliante vor fi distribuite

politica

PNL lanseaza o campanie de informare cu privire la pilonul II de pensii, intitulata „Opreste furtul lor. Sunt banii tai de pensie”, pentru a-i avertiza pe cetateni ca guvernarea PSD-ALDE pregateste „jaful” acestor bani, a anuntat, joi, purtatorul de cuvant al partidului, Ionel Danca.

„PNL lanseaza in perioada urmatoare o campanie de informare pentru cetatenii care contribuie la pilonul II de pensii pentru a-i avertiza ca guvernarea PSD-ALDE, adica Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, pregatesc jaful secolului, pregatesc adoptarea unui act normativ prin care sa se mute banii de la pilonul II de pensii la sistemul public de pensii, adica sa puna mana pe peste 9 miliarde de euro din pilonul II de pensii si sa-i transfere la sistemul public de pensii. Nu va fi usor sa faca acest lucru, vor cauta fel de fel de strategii. Romanii trebuie sa stie ca au bani in conturile de la pilonul II de pensii (…)”, a afirmat Danca, adaugand ca cetatenii trebuie sa ai atitudine.

Campania se va desfasura pana la sfarsitul lunii iunie si va consta in conferinte de presa si distribuirea a doua milioane de pliante. 3.000 de voluntari vor discuta cu cetatenii pentru a-i informa in legatura cu situatia pilonului II de pensii, a precizat vicepresedintele liberal Virgil Guran.

„Aceasta campanie incepe cu ziua de astazi in care se vor desfasura conferinte de presa in toate judetele, astazi si maine. Avem pregatiti 3.000 de voluntari in toata tara, oameni care se vor deplasa in localitatile urbane si periurbane pentru a discuta si a constientiza pe cei care sunt interesati. Avem pregatite doua milioane de pliante care se vor distribui in toata tara. Actiunea se va desfasura pana la sfarsitul lunii iunie. Vor fi si emisiuni de televiziune la care vor participa cei pregatiti pe aceasta tema si liderii nostri din teritoriu. Se vor desfasura campanii online, se vor strange semnaturi din partea celor care sustin aceasta initiativa, iar in final se va depune o initiativa legislativa”, a adaugat Guran.

Vicepresedintele liberal Dan Vilceanu a explicat ca pilonul I si pilonul II de pensii sunt complementare.

„In primul rand, oamenii trebuie sa stie ca pilonul I si II de pensii nu sunt modalitati de a alege din care sa fim platiti, ori din pilonul I, ori din pilonul II. Cei doi piloni sunt complementari. Aceasta varianta de plata a pensiilor nu poate functiona una fara alta, nu trebuie sa ne gandim ca vom fi pusi in situatia de a alege intre pilonul I si II de pensie. Practic, pensia din pilonul II este complementara cu ce primim din pilonul I”, a spus Vilceanu.

Potrivit lui Vilceanu, guvernarea PSD-ALDE a pus ochii pe pilonul II de pensii inca de la inceput.

„Nu este niciun secret ca domnul Dragnea a adoptat modelul sud american in economie si la pensii. Argentina in 2009 a desfiintat pilonul II de pensii si cred ca, din acest punct de vedere, si in Romania se pregateste acelasi lucru”, a mai spus Vilceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: