Miscare surprinzatoare inainte de motiunea de cenzura. Un deputat PSD a trecut la PNL

politica

Deputatul Ovidiu-Ioan Sitterli si-a anuntat, miercuri, in plenul Camerei, afilierea la grupul Partidului National Liberal.

„Vreau sa va aduc la cunostinta ca prin cererea inregistrata la Biroul permanent al Camerei Deputatilor imi incetez activitatea ca deputat neafiliat si o sa actionez in calitate de deputat afiliat al grupului PNL din Camera Deputatilor”, a spus Ovidiu-Ioan Sitterli, citat de Agerpres.

Sitterli este deputat de Sibiu si a fost ales pe listele PSD.

Liberalii depun, miercuri, in Parlament, motiunea de cenzura „Opriti Guvernul marioneta!”.

In textul motiunii de cenzura, liberalii acuza partidul de guvernamant ca a folosit Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) pentru „a amputa” atributiile presedintelui Klaus Iohannis.

„PSD, cu mana CCR, a mutat astfel decizia privitoare la revocarea procurorilor marilor parchete in curtea ministrului Justitiei, ministru numit politic care poate lua oricand decizii politice arbitrare, inlocuind procurori in functie de interese politice. Aceasta abordare contravine pozitiei Uniunii Europene care s-a pozitionat impotriva politizarii justitiei”, se arata in documentul liberalilor.

Matematic partidele de Opozitie ar avea 165 de voturi, din totalul de 233 necesare adoptarii motiunii de cenzura, chiar daca sunt sustinuti si de parlamentarii neafiliati inscrisi in Pro Romania lui Victor Ponta.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: