Seful Politiei Romane s-a saturat sa o mai aiba sefa pe Carmen Dan. A demisionat dupa numai cinci luni in functie

news

Seful Politiei Romane, Catalin Ionita, a solicitat incetarea imputernicirii din functia de inspector general al IGPR din motive personale, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

„Seful Politiei Romane, chestor principal de politie Catalin Ionita, a solicitat ministrului Afacerilor Interne incetarea imputernicirii in functia de inspector general al Politiei Romane. Solicitarea a fost motivata de considerente personale”, informeaza un comunicat al MAI.

Catalin Ionita a ajuns sef al Politiei dupa ce ministrul Carmen Dan a anuntat ca a cerut fostului premier Mihai Tudose schimbarea din functie a sefului Politiei Romane, chestorul-sef Bogdan Despescu.

Conform prevederilor legale, ministrul Carmen Dan a transmis documentele prim-ministrului, impreuna cu propunerea de imputernicire in functia de inspector general al Politiei Romane a chestorului general de politie Ioan Buda, fostul sef al Politiei de Frontiera.

Ioan Buda are o vechime de 28 de ani in MAI, iar in perioada 2015-2016 a ocupat functia de secretar de stat, sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica, pozitie din care a coordonat inclusiv activitatea Politiei Romane.

Chestorul principal Catalin Ionita a fost imputernicit in functia de sef al Politiei Romane la data de 17 ianuarie 2018 pentru o perioada de sase luni.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: