Surpriza lui Tudorel Toader pentru borfasii din PSD-ALDE. Ministrul Justitiei propune un prag pentru abuzul in serviciu care le strica planurile

news

Comisia parlamentara speciala condusa de Florin Iordache a inceput, joi dimineata, dezbaterile privind modificarea Codului Penal, unul dintre cele mai importante articole ce urmeaza a fi modificate fiind cel referitor la abuzul in serviciu.

Conform documentelor aflate pe masa comisiei speciale, Ministerul Justitiei a propus ca prag minim pentru abuzul in serviciu salariul minim pe economie (1.900 lei brut), informeaza ziare.com. In schimb, deputatul PSD Catalin Radulescu a propus un prag de 200.000 de lei.

Articolul 297 urmeaza sa fie discutat in aceasta dupa-amiaza, dupa cele premergatoare, referitoare la legea penala mai favorabila si la savarsirea unei fapte cu intentie.

PSD a mai propus si scaderea limitelor de pedeapsa. In acest moment intervalul este 2-7 ani, iar PSD propune intervalul de pedeapsa de 1-5 ani.

In acest moment, art 297 din Codul Penal, referitor la abuzul in serviciu, nu prevede niciun prag. Sesizata de fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica, CCR a decis anul trecut ca „revine legiuitorului sarcina de a reglementa valoarea pagubei si gravitatea vatamarii rezultate din comiterea faptei de abuz in serviciu”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: