„Gest necesar de demnitate”. Dragnea si Dancila, laudati ca au boicotat Ziua Independentei de la ambasada SUA

news

Fost ministru de Externe si fost europarlamentar, Adrian Severin ii lauda pe Dragnea, Dancila si Tariceanu pentru ca au refuzat sa participe la receptia oferita de ambasada SUA cu ocazia Zilei Independentei.

Severin sustine ca Dragnea, Dancila si Tariceanu au facut un „gest de demnitate”.

„Le adresez felicitari publice si le multumesc dlui Calin Popescu-Tariceanu, Presedintele Senatului Romaniei, dlui Liviu Dragnea, Presedintele Camerei Deputatilor, si dnei Viorica Dancila, Prim Ministrul Romaniei, pentru gestul de a nu participa la receptia oferita de ambasadorul Hans Klemm, cu prilejul zilei nationale a SUA.

Felicitarile se cuvin pentru a rasplati curajul si demnitatea. Multumirile sunt pentru a fi executat in acest fel, asa cum se cuvine, obligatia de a ma reprezenta ca membru al unei natiuni care pretinde in mod legitim a fi respectata.

Acesta este raspunsul minim care poate fi dat scrisorii prin care 12 ambasadori, in frunte cu cel american, au incalcat dispozitiile Conventiei de la Viena, privind relatiile diplomatice intre state, au colportat aprecieri mincinoase in legatura cu eforturile de aliniere a legislatiei romane la deciziile Curtii Constitutionale, standardele Consiliului Europei si directivele UE, au ofensat Parlamentul Romaniei suverane, au intervenit in controversele politicii interne romanesti si au incercat sa semene dezbinare si sa alimenteze tensiuni in societatea romaneasca.

In calitate de co-initiator si co-fondator al parteneriatului strategic romano-american, in timpul mandatului meu de ministru de externe, apreciez in continuare valoarea aliantei dintre Romania si SUA si pledez pentru consolidarea acesteia. Parteneriat nu inseamna insa vasalitate. Vasalitatea Romaniei nu serveste nimanui. Nici Bucurestiului nici Washingtonului; nici romanilor nici americanilor”, a scris Severin pe Facebook.

Printre cei prezenti la ambasada SUA s-au aflat Laura Codruta Kovesi, Raed Arafat, Eduard Hellvig, Ecaterina Andronescu, Victor Ciorbea, Eugen Teodorovici si Teodor Melescanu, fostul presedinte Emil Constantinescu, dar si Nicolae, nepotul regelui Mihai I. De la eveniment ai lipsit premierul Viorica Dancila si presedintii celor doua Camere Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: