Pana si Mircea Badea rade de argumentele ridicole ale Gabrielei Firea: „Discutia este perfect stupida”

news

Speriata de reactiile publice, dupa ce a incercat sa interzica protestul diasporei din 10 august, Firea a revenit asupra deciziei cu argumente penibile. Pana si Mircea Badea de la Antena 3 s-a distrat pe seama mosului in care s-a sucit primarul PSD al Bucurestiului.

”Nu exista subiect mai spectaculos din punctul meu de vedere. Niste cetateni au zis ca estimeaza ca vin la protest un milion de oameni in Piata Victoriei. Primaria a zis ca nu se poate pentru ca se blocheaza totul. Nu te poti certa pe o cifra absolut fantasmagorica care vine din nimic. Daca maine astia vin si spun: ‘nu mai vin un milion, ci 200.000’, atunci e ok? Hai sa zicem ca vin un milion. Ce se intampla? Nu exista asa ceva! Discutia este perfect stupida, la fel si legea. Aceasta situatie nu poate sa existe intr-o tara normala”, a zis realizatorul TV.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut, joi, Federatiei Romanilor de Pretutindeni, care a solicitat autorizarea unui protest pe 10 august anuntand un milion de participanti, sa-si reconsidere cererea din punct de vedere al numarului, precizand ca la mitingul PSD au fost 250.000 de participanti declarati. „Organizatorii sa-si asume explicit respectarea legii”, spune ea.

„Am luat act, la revenirea din concediul legal de odihna, de faptul ca cererea Federatiei Romanilor de Pretutindeni de a organiza un miting in Bucuresti a primit aviz negativ din partea Comisiei de Avizare a evenimentelor, motivul invocat fiind acela ca 1 milion de participanti, potrivit cifrei inaintate de catre organizatori, ar perturba grav activitatea si libera circulatie in Capitala, inclusiv a vehiculelor care intervin in situatii de urgenta, si ar pune fortele de ordine in imposibilitatea de a garanta siguranta atat a manifestantilor cat si a celorlalti cetateni care tranziteaza zona fara a participa la miting”, a transmis Gabriela Firea intr-un comunicat de presa.

Primaria Capitalei transmite ca nu vrea sa obstructioneze in niciun fel manifestatiile publice, dar cere ca „organizatorii sa-si asume explicit respectarea legii si sa-si dimensioneze actiunile astfel incat sa nu fie periclitata siguranta nici a participantilor, nici a celorlalti cetateni”.

„Solicit sa se puna capat acuzatiilor si jignirilor proferate in spatiul public la adresa mea si a Primariei Capitalei, cata vreme nu exista niciun motiv pentru care vreo entitate sa fie lezata de vreo actiune ireversibila a autoritatilor. Legea si regulile sunt aceleasi pentru toata lumea si nu se aplica dupa principiul „cine tipa mai tare”. Democratia inseamna respectarea libertatilor cetatenesti cata vreme acestea nu incalca libertatile celorlalti. Regret ca unii oameni politici cu pretentii s-au grabit sa arunce cu invective si acuzatii, fara sa cunoasca situatia de fapt si legea sau, mai grav, cunoscandu-le dar ignorandu-le cu buna stiinta, doar pentru castiguri efemere in planul imaginii”, a mai transmis edilul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: