El este noul ambasador al SUA in Romania. PSD-istul Bogdan Chirieac are mari sperante: „In primul rand sa inteleaga, pentru numele lui Dumnezeu, in ce situatie se afla Romania”

news

Presedintele American Donald Trump l-a nominalizat pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucuresti pe Adrian Zuckerman, un avocat care la varsta de 10 ani a emigrat din Romania in SUA si care este vorbitor fluent de romana, informeaza News.ro.

Conform unui comunicat al Casei Albe, Trump si-a anuntat marti intentia de a-l nominaliza pe Adrian Zuckerman in postul de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Statelor Unite ale Americii in Romania, post in care l-ar inlocui pe actualul ambasador, Hans Klemm.

Propunerile de ambasadori pe care le face presedintele american trebuie sa primeasca validarea Congresului. Astfel, Adrian Zuckerman va fi audiat in Comisia pentru relatii externe din Senatul american si apoi va fi confirmat prin vot deschis de Senat. Ulterior, el va depune jurmamantul in fata secretarului de stat american si va veni in Romania unde ii va prezenta presedintelui scrisorile de acreditare. In cazul ambasadorului in exercitiu, Hans Klemm, tot acest proces a durat sase luni.

Adrian Zuckerman este un avocat admis in Baroul din New York in 1984 si este partener in cadrul firmei internationale de avocatura Seyfarth Shaw LLP.

Anterior, Zuckerman a fost copresedinte pentru proprietati imobiliare si servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar inainte de aceasta a fost presedinte pentru proprietati imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.

De asemenea, el a detinut si functia de judecator in cadrul Real Estate Board – New York.

Activ in ceea ce priveste initiativele filantropice si educationale, Zuckerman este membru in board-ul Kids Corp. si in board-ul absolventilor Facultatii de Drept din New York.

Potrivit Casei Albe, Zuckerman a emigrat in Statele Unite din Romania la varsta de 10 ani si vorbeste fluent limba romana.

El are diploma de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma in drept este obtinuta la New York Law School (1983).

Analistul pro-PSD Bogdan Chirieac si-a manifestat speranta ca noul ambasador va fi mai intelegator cu problemele borfasilor PSD-ALDE.

”Pentru a avea o relatie puternica, asa cum ne dorim, ar trebui ca partea americana sa inteleaga ce se petrece in aceasta tara. Ce se reproseaza Excelentei Sale, ambasadorului Hans Klemm, si de ce nu putem spune ca mandatul sau de ambasador a fost un succes? Tocmai din capacitatea de a privi lucrurile in ansamblul lor, a mers pe o singura linie, talibana, nu la stanga, nu la dreapta, fara sa vada situatia politica, economica, sociala din Romania in ansamblul ei. Ce asteptam de la Zuckerman? In primul rand sa inteleaga, pentru numele lui Dumnezeu, in ce situatie se afla Romania, in ce situatie se afla Estul Europei. Care este situatia noastra cu Bruxelles? Care este relatia cu Berlinul?”, a declarat Bogdan Chirieac.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: