Nici cei din PSD nu-l cred pe Dragnea. Un puternic baron ii cere sefului PSD sa dea dovada de „responsabilitate” si sa vina cu explicatii

politica

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, i-a cerut lui Liviu Dragnea sa vina cu detalii despre presupusa tentativa de asasinat.

„Este clar ca acest fapt trebuie lamurit de Liviu Dragnea din moment ce nimeni altcineva nu are informatii. Sunt convins ca cel care a facut declaratiile va fi responsabil si va lamuri lucrul acesta”, a declarat Buzatu la Antena 3.

Serviciul de Paza si Protectie (SPP) a anuntat miercuri ca institutia nu a fost sesizata in niciun fel in legatura cu afirmatiile facute publice marti, referitoare la un posibil atentat, de catre presedintele Camerei Deputatilor. „Serviciul de Protectie si Paza nu a fost sesizat in nici un fel in legatura cu afirmatiile facute publice ieri, referitoare la un posibil atentat, de catre presedintele Camerei Deputatilor. Serviciul de Protectie si Paza isi pasteaza neutralitatea si isi desfasoara activitatea conform legii”, se arata in raspunsul transmis la solicitarea Mediafax.

Serviciul Roman de Informatii (SRI) nu a primit nicio sesizare oficiala din partea presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in legatura cu o presupusa amenintare la integritatea sa fizica, a precizat, miercuri, purtatorul de cuvant al institutiei, Ovidiu Marincea.

„Serviciul Roman de Informatii nu are atributii legale privind paza si protectia demnitarilor romani si nu a primit nicio sesizare oficiala din partea presedintelui Camerei Deputatilor in legatura cu o presupusa amenintare la integritatea sa fizica”, a transmis Marincea. Ulterior, intrebat daca nu a fost sesizata institutia din alte surse si daca, la randul ei a facut vreo informare, Marincea a spus ca „Serviciul nu are atributii in acest domeniu. Dar daca aflam informatii care intra in atributiile altei institutii suntem obligati sa le punem deindata la dispozitia lor. Nu este cazul aici”. De aici rezulta ca SRI nu a avut informatii cu privire la o posibila tentativa de asasinat a lui Liviu Dragnea.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) nu au in lucru vreun dosar referitor la o presupusa tentativa de asasinat asupra lui Liviu Dragnea. Totodata, reprezentantii Biroului de informatii si relatii publice al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au precizat, pentru MEDIAFAX, ca pe rolul Parchetului nu a existat si nici nu exista vreo ancheta referitoare la spusele presedintelui PSD, Liviu Dragnea, care a acuzat o tentativa de asasinat anul trecut. La fel au anuntat si reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca a existat o tentativa de asasinat la adresa sa, patru cetateni straini venind in Romania cu acesta scop, la initiativa unui om celebru in lume. „Am avut anul trecut o tentativa, in aprilie. Nu vreau sa povestesc, pentru ca nu este cazul. Au venit patru straini in Romania, cazati la Athenee Palace, ma rog am scapat. Dar asta nu inseamna ca o sa imi iau paza. Da (au ajuns la mine- n.r.)”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul social-democrat spune ca stie cine e in spatele actiunii, dar nu a facut public numele. „Suntem intr-un stat mafiot. Statul paralel este o mafie. Stiu ca s-a cercetat, mai departe nu stiu. Da, dar nu pot sa spun asta (cine i-a platit – n.r.). Da, un om foarte celebru in lume. Nu, nu ma gandesc la el (Soros – n.r). El se gandeste la mine”, a mai spus Dragnea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: