Delirul continua. Codrin Stefanescu da detalii despre planul de „asasinare” a lui Dragnea: „Iohannis trebuie sa aiba o reactie”

politica

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, pentru Mediafax, ca tacerea serviciilor secrete si a presedinlui Klaus Iohannis pe tema tentativei de asasinat acuzata de liderul PSD, Liviu Dragnea, inseamna ca „fie toti stiau si nu au intervenit”, fie nu stiau si e „la fel de grav”.

„Foarte multi ani in istoria recenta a Romaniei, serviciile secrete dar si Parchetul General, DIICOT, SPP si STS au tacut malc in privinta unor subiecte extrem de fierbinti si a unor fapte absolut ilegale si neconstitutionale precum protocoale secrete, campul tactic, arestarea la ordin a unor politicieni si afaceristi, dosare contrafacute, judecatori santajati cu dosare SIPA. Astazi, cand subiectul legat de tentativa de asasinat la adresa lui Liviu Dragnea devine public, si oamenii incep sa-si puna foarte multe intrebari, ma intriga tacerea absolut ingrozitoare a acelorasi structuri de stat care refuza pana si a iesi in spatiul public cu un comunicat. Aceasta tema, eveniment, dejucat absolut intamplator, va atrage critici internationale pentru ca nu este usor sa afli ca liderul partidului de guvernare dintr-o zona de Est a Europei este aproape de a-si pierde viata la ordinul si la comanda unor oameni foarte importanti care-si vad interesele din Romania atinse si-si vad buzunarul propriu puternic afectat”, a declarat Codrin Stefanescu.

PSD asteapta ca toate institutiile abilitate sa transmita daca exista o ancheta oficiala in acest sens, „daca este un rezultat si care este termenul la care opinia publica din Romania va fi informata”, a adaugat secretarul general adjunct al formatiunii social-democrate.

„Declaratia lui Liviu Dragnea de aseara necesita de urgenta ca sefii acestor institutii, purtatorii de cuvant ai acestor instituti, sa iasa obligatoriu si de urgenta cu declaratii publice si pentru romani dar si pentru presa internationala. Faptul ca toti acestia tac, inclusiv presedintele Iohannis tace, si tace intr-un mod suspect, atrage ideea ca exista doar doua posibilitati. Fie toti stiau de acest fapt fabulos de grav si nu au intervenit, fie habar nu aveau de aceasta situatie si atunci lucrurile sunt la fel de grave. Inca asteptam inclusiv o reactie din partea lui Iohannis a carei apartenenta si slujire vizavi de statul paralel deja nu mai e un secret pentru nimeni. Asteptam o replica oficiala si o detaliere vizavi de aceasta situatie, adica daca exista o ancheta oficiala in acest sens, daca este un rezultat si care este termenul la care opinia publica din Romania va fi informata exact cu privire la aceste aspecte”, a adaugat Stefanescu.

Serviciul de Paza si Protectie (SPP) a anuntat miercuri ca institutia nu a fost sesizata in niciun fel in legatura cu afirmatiile facute publice marti, referitoare la un posibil atentat, de catre presedintele Camerei Deputatilor. „Serviciul de Protectie si Paza nu a fost sesizat in nici un fel in legatura cu afirmatiile facute publice ieri, referitoare la un posibil atentat, de catre presedintele Camerei Deputatilor. Serviciul de Protectie si Paza isi pasteaza neutralitatea si isi desfasoara activitatea conform legii”, se arata in raspunsul transmis la solicitarea Mediafax.

Serviciul Roman de Informatii (SRI) nu a primit nicio sesizare oficiala din partea presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in legatura cu o presupusa amenintare la integritatea sa fizica, a precizat, miercuri, purtatorul de cuvant al institutiei, Ovidiu Marincea.

„Serviciul Roman de Informatii nu are atributii legale privind paza si protectia demnitarilor romani si nu a primit nicio sesizare oficiala din partea presedintelui Camerei Deputatilor in legatura cu o presupusa amenintare la integritatea sa fizica”, a transmis Marincea. Ulterior, intrebat daca nu a fost sesizata institutia din alte surse si daca, la randul ei a facut vreo informare, Marincea a spus ca „Serviciul nu are atributii in acest domeniu. Dar daca aflam informatii care intra in atributiile altei institutii suntem obligati sa le punem deindata la dispozitia lor. Nu este cazul aici”. De aici rezulta ca SRI nu a avut informatii cu privire la o posibila tentativa de asasinat a lui Liviu Dragnea.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) nu au in lucru vreun dosar referitor la o presupusa tentativa de asasinat asupra lui Liviu Dragnea. Totodata, reprezentantii Biroului de informatii si relatii publice al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au precizat, pentru MEDIAFAX, ca pe rolul Parchetului nu a existat si nici nu exista vreo ancheta referitoare la spusele presedintelui PSD, Liviu Dragnea, care a acuzat o tentativa de asasinat anul trecut. La fel au anuntat si reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca a existat o tentativa de asasinat la adresa sa, patru cetateni straini venind in Romania cu acesta scop, la initiativa unui om celebru in lume. „Am avut anul trecut o tentativa, in aprilie. Nu vreau sa povestesc, pentru ca nu este cazul. Au venit patru straini in Romania, cazati la Athenee Palace, ma rog am scapat. Dar asta nu inseamna ca o sa imi iau paza. Da (au ajuns la mine- n.r.)”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul social-democrat spune ca stie cine e in spatele actiunii, dar nu a facut public numele. „Suntem intr-un stat mafiot. Statul paralel este o mafie. Stiu ca s-a cercetat, mai departe nu stiu. Da, dar nu pot sa spun asta (cine i-a platit – n.r.). Da, un om foarte celebru in lume. Nu, nu ma gandesc la el (Soros – n.r). El se gandeste la mine”, a mai spus Dragnea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: