Codrin Stefanescu cere SRI sa elimine „agentii infiltrati in ministere care blocheaza activitatea Guvernului”

politica

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu vrea ca directorul SRI, Eduard Hellvig, sa rezolve ceea ce el numeste problema acelor „colaboratori, informatori si agenti infiltrati in ministere” care blocheaza activitatea Guvernului in ansamblu.

„Am urmarit cu foarte mult interes declaratia sefului SRI despre protocoale si am tras urmatoarele concluzii. Si eu, si Liviu Dragnea, si alti colegi din PSD, il cunoastem foarte bine pe Eduard Hellvig si ne aducem aminte ca la randul lui a fost tinta acestui sistem odios care l-a vanat, a incercat sa-l execute printr-un dosar contrafacut, si i-a distrus atat cariera politica pentru o perioada, cat si viata personala.

Stim foarte bine prin ce a trecut familia lui la vremea respectiva si sunt convins ca Eduard Hellvig nu uita cat de toxic a fost acest sistem creat de Basescu cu Maior, Coldea, Kovesi si altii, cat de toxic a fost pentru oamenii nevinovati, pentru Romania, pentru economie, pentru democratia castigata cu sange acum 29 de ani, la Revolutie. M-am convins ca Hellvig nu uita lucrurile astea pentru ca a accentuat clar ca in mandatul sau de director SRI nu va permite niciun fel de abuz, incalcari de drepturi si libertati cetatenesti, si ca pana in ultima zi a mandatului sau va lupta pentru lucrul acesta”, a declarat Codrin Stefanescu, sambata, pentru Mediafax.

Secretarul general adjunct al PSD a adaugat ca in afara denuntarii protocoalelor secrete incheiate de SRI cu alte institutii, Hellvig mai are multe reforme de facut, una dintre acestea fiind situatia agentilor infiltrati in Guvern si care reprezinta, de multe ori, interese ale unor grupuri economice din afara Romania.

„Insa dl Eduard Hellvig, fostul secretar general PNL, colegul si partenerul nostru in USL, astazi director SRI, trebuie ca, pana la abrogarea si denuntarea protocoalelor secrete, sa inteleaga urmatoarele: inca exista campul tactic si dl Dumbrava inca are parghii in aceasta zona, Maior si Coldea, unii dintre capii statului paralel, inca detin parghii de control in SRI, exista inca ofiteri acoperiti in sistemul de justitie din Romania si in sistemul economic privat. Exista foarte multi colaboratori, informatori si agenti infiltrati in ministere, care blocheaza in mod sistematic activitatea ministerelor si a Guvernului in ansamblu, si care de foarte multe ori reprezinta interesele unor grupuri economice din afara Romaniei.

Deci dl Hellvig are inca foarte multe reforme de facut, are inca foarte multe lucruri de schimbat, si sper ca in timp sa demonstreze ca este acelasi om de onoare pe care l-am cunoscut de-al lungul anilor si ca va intreprinde ceva concret in sensul celor pe care le-am amintit in aceasta declaratie”, a mai declarat Codrin Stefanescu.

Directorul SRI Eduard Hellvig a spus vineri ca a incheiat protocolul secret din 2016 cu Parchetul General in baza legii si ca l-a denuntat la scurt timp pentru ca putea sa aplice legea si fara a se stabili prin protocol relationarea dintre Parchet si SRI.

„Trebuie sa fii rupt de realitatate sa ma acuzi ca am ceva de ascuns cu protocoalele, in conditiile in care am ordonat auditul cu privire la existenta protocoalelor inainte ca subiectul sa fie in dezbatere publica. S-a presupus ca e un abuz al SRI. Personal, inteleg ce inseamna abuzul statului impotriva cetatenilor sai si voi lupta pana in ultima zi impotriva abuzurilor, indiferent de cine le face.(…) De ce l-am semnat? Ordonanta 6 din 2016 a impus sa semnam protocolul cu institutiile statului pentru exercitarea atributiilor noastre. De ce l-am denuntat? Am spus mai devreme, auditul intern a aratat ca putem sa ne exercitam atributiile in baza legii fara aceste protocoale asigurand securitatea nationala a Romaniei. Personal, nu am nimic de ascuns. E un proces de transparenta si normalitate pe care l-am initiat chiar daca legea nu ne obliga acest lucru”, a declarat Eduard Hellvig, directorul SRI.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: