A fost demascata inca o minciuna a ministrului agramat Liviu Pop: „In loc sa-l demita in direct, premierul i-a pus ministrului incapabil o intrebare in bascalie”

news

Deputatul PNL Raluca Turcan, membru in comisia de educatie, dezvaluie inca una din minciunile ministrului agramat al Educatiei, Liviu Pop.

Turcan aminteste, pe Facebook, ca Pop a promis ca elevii vor avea manuale la inceput de an scolar. In schimb, elevii de clasa a V-a vor avea niste „indrumare”, ca solutie „de rezerva”.

„Liviu Pop, ministrul Educatiei, 9 august 2017: ” Vreau sa ii asigur pe toti elevii si parintii ca vom avea manuale de clasa a V-a in 11 septembrie. Avem solutia de rezerva.(…) Manualele vor fi pe banci, nu e nevoie sa imi dau demisia”

Liviu Pop, chestionat de premierul Tudose, in debutul sedintei de guvern, 18 august 2017: ”Mai pe romaneste, toate manualele cu exceptia clasei a V- a sunt deja in scoli. La clasa a V-a, pentru primele doua luni avem solutia de rezerva, cu indrumarele pentru fiecare elev, in asa fel incat, odata cu finalizarea contestatiilor pe care editurile le-au facut, sa integram manualele in timpul anului scolar”

Asadar, elevii de clasa a V-a nu vor avea manuale pe banci, in prima zi de scoala. Vor avea ”solutia de rezerva”: niste biete indrumare (ce-or fi insemnand ele ?!), daca le vor avea si pe acelea.

In loc sa-l demita in direct si fara alte ”solutii de rezerva”, premierul i-a pus ministrului incapabil o intrebare in bascalie si cu asta basta.
Vor merge cu alai si pompa sa deschida noul an scolar”, scrie Turcan.

„Toate manualele, cu exceptia clasei a V-a, sunt deja in scoli. La clasa a V-a, pentru primele doua luni de zile, avem solutie de rezerva, cu indrumarele pentru fiecare elev, in asa fel incat, odata cu finalizarea contestatiilor pe care editurile le-au facut, sa integram manualele in timpul anului scolar. Dar in 11 septembrie toti elevii vor avea indrumatorul, profesorii vor fi formati in asa fel incat sa poata desfasura normal ora”, a declarat Pop.

Potrivit acestuia, vor fi luate masuri la nivelul Ministerului Educatiei cu privire la cei care sunt „partasi la neregulile din licitatii”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: