politica

„A fost un moment greu”. Iohannis, precizari in premiera despre momentul revocarii lui Kovesi

Presedintele Klaus Iohannis a oferit explicatii, in premiera, despre momentul in care a fost nevoit sa semneze decretul de revocare din functia de sefa a DNA a Laurei Codruta Kovesi.

„In mandatul dvs. e un moment putin elucidat, cand ati semnat mandatul de revocare a lui Kovesi. I-ati cerut demisia?”, a fost intrebat Iohannis de Digi24.

„Pot sa va confirm ca am avut mai multe discutii, ultima acum cateva saptamani, cand am felicitat-o. In rest, sunt discutii care nu se fac publice”, a precizat Iohannis.

„A fost un moment greu cand am semnat acel decret. A fost executarea unei decizii luate, din pacate, de CCR. A fost un moment de care Romania nu a avut nevoie”, a adaugat Klaus Iohannis.

Intrebat de ce nu a anuntat personal demiterea lui Kovesi, Iohannis a raspuns: „Asa cum am procedat cred ca a fost rezonabil”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

7 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

14 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

14 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

11 ore ago