politica

A inceput mitingul extremistilor AUR-isti. Reactii dure: „Papusa lui Putin isi da azi arama pe fata. Ucraina se lupta eroic cu un dictator scelerat”

Sute de autovehicule si circa 2.000 de persoane au plecat, duminica dimineata, de la Parcul Municipal Vest din Ploiesti catre Bucuresti, pentru a participa la un protest organizat de Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) impotriva autoritatilor.

Jandarmeria anunta ca va sprijini politistii rutieri pentru pastrarea ordinii publice in Capitala, dupa ce o coloana de autovehicule si-a exprimat intentia de a se alatura manifestatiei de duminica din Piata Universitatii.

„Efectivele de jandarmerie vor actiona in sprijinul politistilor, pentru prevenirea si gestionarea oricaror situatii ce pot aduce atingere ordinii publice. Recomandam conducatorilor auto sa respecte regulile de circulatie si recomandarile politistilor rutieri”, anunta Jandarmeria.

Surse oficiale au declarat, pentru Agerpres, ca in Parcul Municipal Vest s-au strans circa 2.000 de oameni, aproximativ 250 de autovehicule, 15 microbuze, 11 autocare si doua autovehicule tip cap tractor.

„Pentru a da jos regimul Iohannis, impotriva dezmatului din energie, impotriva pretului de la RCA, pretului de la carburanti. Bineinteles, vedem ce se intampla si la granitele noastre. Suntem alaturi de cei 500.000 de romani din Ucraina si condamnam agresiunea rusa, dar regimul Iohannis trebuie dat jos, este acelasi regim care nu s-a ocupat de dotarea armatei si care ne-a facut sa fim irelevanti pe scena internationala, nu contam in momentul asta din punct de vedere international”, a afirmat Simion.

Coloana de manifestanti se va deplasa pe autostrada A3 catre Bucuresti.

Copresedintele AUR George Simion a precizat ca va fi un miting in Piata Universitatii la ora 14,00, dupa care se va merge in mars pana la Palatul Cotroceni.

Presedintele interimar al USR, Catalin Drula, a declarat ca „Georgica otraveste minti cu vorbele propagandei rusesti. Ce se intampla azi este inca o dovada ca liderii AUR functioneaza ca agenti ai Moscovei in Romania si ca miza acestui partid extremist este a de a scoate Romania din NATO si UE”.

„Papusa lui Putin isi da azi arama pe fata. Ucraina se lupta eroic cu un dictator scelerat. Lumea civilizata se solidarizeaza impotriva lui Putin. Romanii se mobilizeaza sa ajute familiile ucrainene destramate de razboi. Georgica manipuleaza oameni in necaz. Georgica calca pe cadavre in mod selfie. Georgica otraveste minti cu vorbele propagandei rusesti.Ce se intampla azi este inca o dovada ca liderii AUR functioneaza ca agenti ai Moscovei in Romania si ca miza acestui partid extremist este a de a scoate Romania din NATO si UE. Nu vor reusi niciodata. Romania iubeste libertatea si democratia. Romania nu va ajunge pe mana unor trompete tradatoare putiniste”, a transmis presedintele USR.

Acesta face comparatia intre initiativa AUR, de a incolona autocare cu scopul declarat de a sustine demiterea presedintelui si actiunile voluntarilor care se mobilizeaza in sprijinul victimelor razboiului din Ucraina.

„In timp ce Georgica face coloane de autocare degeaba si blocheaza strazi, oamenii decenti si buni se mobilizeaza sa ajute refugiatii ucraineni. Societatea civila, organizatii umanitare, cetateni simpli se organizeaza in teren. Colegi de ai mei sunt in vami, cu camioane de ajutoare, pe telefoane cu autoritatile de aici si din Ucraina”, mai noteaza Catalin Drula.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

O oră ago

Fostul sef al Politiei Costinesti a refuzat sa fie testat dupa ce a fost prins conducand „imprudent” prin Mangalia. S-a ales cu dosar penal

Fostul sef al Politiei Costinesti a fost prins in trafic, marti, in timp ce conducea…

15 secunde ago

SUA vor o forta multinationala cu participarea statelor arabe in Gaza. Trei state arabe au anuntat ca sunt dispuse sa trimita trupe

Administratia Biden incurajeaza statele arabe sa se alature unei forte de mentinere a pacii care…

5 minute ago

O tanara supradotata din Statele Unite, care a intrat la facultate la 10 ani, si-a luat doctoratul in medicina la 17 ani

Participarea lui Dorothy Jean Tillman II la festivitatea de absolvire a Universitatii de Stat din…

O oră ago

Carabinierii italieni au descoperit o retea de traficanti italo-albaneza, care se pregatea sa transporta droguri cu submarinul prin Marea Adriatica – VIDEO

Carabinierii Departamentului de Investigatii al Comandamentului Provincial Torino au arestat mai multi membri ai unei…

41 de minute ago