externe

UK anunta ca razboiul din Ucraina va dura „mai multi ani”: „Trebuie sa ne pregatim pentru ca Rusia sa incerce sa foloseasca arme si mai grave”

Conflictul din Ucraina ar putea dura „mai multi ani” din cauza „fortelor semnificative” ale Rusiei, a declarat duminica ministrul britanic de externe, Liz Truss, apreciind ca Moscova ar putea incerca sa foloseasca „arme si mai rele”, relateaza AFP, citata de Agerpres.

”Marea Britanie sprijina in mod absolut Ucraina in acest conflict foarte lung si dificil”, a declarat Truss pentru postul de televiziune Sky News in a patra zi a invaziei in Ucraina.

Acesta ar putea dura ”mai multi ani, deoarece stim ca Rusia are forte semnificative”, a continuat ea, subliniind determinarea ucrainenilor de a lupta pentru a-si apara suveranitatea si integritatea teritoriala.

”Acest conflict ar putea deveni foarte, foarte sangeros. Am vazut deja civili vizati de guvernul rus”, a continuat sefa diplomatiei britanice. ”Indemn guvernul sa nu escaladeze conflictul, dar trebuie sa ne pregatim pentru ca Rusia sa incerce sa foloseasca arme si mai grave”, ceea ce ar fi ”extrem de devastator”.

Sambata seara, Occidentul a intensificat presiunea asupra Moscovei, excluzand bancile rusesti de pe platforma interbancara Swift si acceptand sa livreze mai multe arme Ucrainei.

Acestia au decis, de asemenea, sa restrictioneze si mai mult accesul bancii centrale rusesti la pietele de capital, pentru a ingreuna incercarile acesteia de a sustine scaderea pretului rublei ca urmare a razboiului din Ucraina.

In ceea ce priveste propunerea rusa de discutii cu Ucraina, Liz Truss a declarat ca Moscova trebuie mai intai sa-si retraga trupele din Ucraina. ”Ei nu pot negocia cu arma la tampla ucrainenilor, trebuie sa-si retraga trupele”, a insistat ea.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

O oră ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

2 ore ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

20 de ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

20 de ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

20 de ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

10 ore ago