news

A murit fostul presedinte al CCR, Ioan Muraru. Acesta a fost foarte apropiat de PSD, la fel ca Dorneanu

Fostul Avocat al Poporului si presedinte al Curtii Constitutionale, Ioan Muraru, a decedat miercuri. Anuntul a fost facut de Universitatea „Nicolae Titulescu” Bucuresti.

Ioan Muraru a fost ales, prima data, in functia de Avocat al Poporului de catre Senat, in 2001, iar in 2006 a fost reales, de Parlament, pentru un mandat de cinci ani. El a fist sustinut in aceste functii de PSD. Muraru a decedat la varsta de 83 de ani.

”In ziua de 22 decembrie 2021 prof.univ.dr. Ioan Muraru, seful catedrei de drept constitutional, eminent jurist si un om de o frumusete morala desavarsita a plecat la cele vesnice, lasand in urma regrete si amintiri de nesters. Chipul sau luminos va ramane in amintirea tuturor celor care l-au cunoscut, iar generozitatea sa, umanismul sau vor servi ca model demn de urmat pentru multe generatii de absolventi ai facultatilor de drept din Romania.

Ioan Muraru cobora din Bucovina istorica, avand incrustate in constiinta dragostea pentru locurile natale, pretuirea valorilor neamului romanesc si imensa capacitate de raportare la aceste valori. De fiecare data cand viata noastra era supusa presiunilor de toate felurile vorba sa inteleapta ne facea sa cugetam inainte a lua o hotarare – ‘ce te grabesti domnule, ce dau turcii?, stai jos, hai sa ne mai convorbim!’.

Activitatea sa universitara s-a remarcat prin onestitate, profunzime si perfecta stapanire a argumentelor. A facut parte din colectivul de specialisti care au elaborat tezele primei Constitutii democratice de dupa anul 1990. A fost presedinte al Curtii Constitutionale si Avocat al Poporului, institutii create de noua Constitutie. Este membru titular al Academiei de Stiinte Juridice, presedinte de sectie.

Plecarea sa lasa un imens gol in cultura juridica romaneasca. Prietenii sai, colegii si studentii ii vor pastra vie imaginea sufletului sau nobil. Dumnezeu sa il odihneasca in pace!”, este mesajul transmis de reprezentantii Universitatii ”Nicolae Titulescu” din Bucuresti pe pagina de Facebook.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: ioan muraru

Recent Posts

Piedone il acuza pe Ciolacu ca incearca sa-l mituiasca: „Promite functii pentru mine si pentru membrii familiei mele”

Cristian Popescu Piedone l-a acuzat, luni, la Antena 3 pe premierul PSD Marcel Ciolacu ca…

2 ore ago

Iar scandal in Parlament, un ales a capturat microfonul Camerei Deputatilor: „Nu stati cu fundul la sala” – Video

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor a fost suspendata, luni, cu 20 de minute mai…

46 de minute ago

Fugarul Paul de Romania a fost arestat preventiv in Malta. Momentul in care a fost prins, Bucurestiul face presiuni pentru a fi extradat in Romania

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a anuntat luni ca Paul de Romania a fost arestat preventiv…

2 ore ago

Fostul premier belgian Guy Verhofstadt a fost victima hackerilor chinezi

Guy Verhofstadt, fost prim-ministru belgian si membru al Parlamentului European, a dezvaluit ca a fost…

2 ore ago