A murit sociologul Mihai Motoc, fost asociat al lui Dan Voiculescu. El a dezvaluit cum Felix ii cerea sa falsifice sondajele de opinie: „Voiculescu mi s-a laudat ca el avea, la inceputul anului 1990, peste 80 de milioane de dolari la firma Crescent, prin care el a lucrat cu Securitatea”

news

Sociologul Mihai Motoc, fost asociat cu familia Voiculescu in institutul de sondare a opiniei publice CCSB, a decedat, a anuntat joi un prieten al acestuia.

„Cu mare durere in suflet va anunt ca Mihai Motoc a decedat in cursul zilei de ieri (20.07.2022) la Spitalul Floreasca.

Astazi am reusit impreuna cu doamna Mirela (mama lui) si cu ajutor unor prieteni sa facem toate actele necesare deplasarii spre Campulung Moldovenesc, Jud Suceava unde se va oficia si slujba de inmormantare la Biserica Sahla de catre Parintele Nemtan Ionica.

Sambata 23.07.2022 sunteti asteptati sa-l conducem pe ultimul drum! Drum lin, prieten drag”, a transmis George Onea pe Facebook.

Motoc a fost asociat in CCSB si cu Mirel Palada, actualul proprietar al institutului Sociopol care da publicitatii sondaje foarte favorabile Gabrielei Firea, o apropiata a lui Voiculescu.

Citeste si: Lucraturile lui Firea. S-a pus prima intr-un sondaj facut de Palada, iar pe Ciolacu l-a pus pe locul 12, dupa Ponta si Ciuca

Mihai Motoc are o fetita, sotia lui este algerianca.

Jurnalista de investigatii Ondine Ghergut a publicat in 2013 dezvaluiri facute de Mihai Motoc despre modul in care Voiculescu ii cerea sa trucheze sondajele de opinie.

„Presiunile au fost privitoare la modificarea unor cifre ale institutului de sondare a opiniei publice (CCSB – n.r.). Presiunile nu s-au materializat. Primeam telefoane in care mi se cerea sa modific procente la diversi competitori politici”, spunea Mihai Motoc.

El a mai povestit si care erau reactiile sefului Antenelor atunci cand se lovea de un refuz. „Dupa ce am refuzat sa modific sondajele, Dan Voiculescu a folosit un limbaj pe are nu pot sa-l reproduc la telefon, la o televiziune”, a spus acesta.

„Cand l-am cunoscut pe Voiculescu, mi s-a laudat ca el avea, la inceputul anului 1990, peste 80 de milioane de dolari la firma Crescent, prin care el a lucrat cu Securitatea. Insa era zgarcit, dar pe de alta parte ii placea sa se laude cu bogatia sa. Ii placea sa fie vazut cum coboara din masini de lux. In plina criza la Jurnalul National, cand oamenii nu-si luau salariile, el si-a cumparat avion. Nu-i pasa de oamenii care lucreaza pentru el“, spunea Motoc, citat de Reporter Virtual.

„Si mie mi-a oferit bani cu imprumut, era tehnica lui de a agata oamenii. Asa a procedat si cu Mihai Gadea, actualul director general de la Antena 3 si chiar cu actualul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, care nu vor indrazni sa nu-i execute ordinele sau sa faca declaratii impotriva lui, pentru ca raman fara case”, preciza Motoc.

Mihai Motoc a mai dezvaluit cum Dan Voiculescu obisnuieste sa se razbune, atunci cand ordinele nu ii sunt ascultate: „Trei sau patru parteneri de afaceri, oameni care i-au creat companii lui Voiculescu, au cunoscut razbunarea acestuia. Razbunarea a constat in atacuri asupra familiilor lor”.

Mihai Motoc a fost asociat cu Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu in firma de sondaje CCSB.

Mai mult despre:

Comentarii: