A scapat si PSD-istul Gheorghe Nichita din puscarie, a fost eliberat. Poate sa se alature partidului lui Dragnea

politica

Fostul primar al municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, care executa o pedeapsa de cinci ani de inchisoare pentru fapte de coruptie, a fost pus in libertate, marti, in baza unei sentinte a Tribunalului Botosani, potrivit portalului instantelor de judecata, portal.just.ro.

El a declarat, la iesirea din unitatea de detentie, ca principala sa dorinta este aceea de a-si revedea familia.

„Ii multumesc lui Dumnezeu ca am ajuns sa ies din Penitenciar si sa merg spre casa sa imi vad familia. Sunt multe lucruri de facut in viata asta. In primul rand sa imi vad nepotii”, a afirmat Nichita, citat de Agerpres.

Magistratii Tribunalului Botosani au respins actiunea procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani, care au contestat decizia din 30 iulie a Judecatoriei Botosani de punere in libertate a lui Nichita.

„Respinge ca nefondata contestatia formulata de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani, impotriva sentintei penale nr. 714 din 30 iulie 2021, pronuntata in dosarul nr. 6328/193/2021 al Judecatoriei Botosani. Cheltuielile judiciare din contestatie raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 19 octombrie 2021”, se arata in decizia instantei botosanene.

Pe 30 iulie, magistratii Judecatoriei Botosani au admis propunerea Penitenciarului Botosani de punere in libertate a fostului primar al municipiului Iasi Gheorghe Nichita, insa la scurt timp procurorii au contestat aceasta sentinta.

Gheorghe Nichita a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, dupa ce ar fi cerut si primit mita 10% din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iasi.

Nichita a ajuns in penitenciar pe 5 august 2020. Pe 29 septembrie 2020 magistratii Tribunalului Iasi l-au condamnat pe fostul primar la cinci ani si doua luni de inchisoare intr-un alt dosar, insa sentinta nu este definitiva.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: