Categories: life

Ciudatul care i-a SPERIAT pe ciobani. A tinut sa intre in alta LUME

Designerul britanic Thomas Thwaites a realizat un experiment inedit, mai exact si-a dorit sa vada cum ar fi sa traiesti in pielea altei specii. Si a ales capra. Cum n-ar fi putut sa faca asta decat imitand, timp de cateva zile, viata acestei cornute, englezul a fost „capra” pentru cateva zile la o stana.

Thomas Thwaites a facut rost de patru proteze care sa imite pozitia pe care o au picioarele caprei si care sa il ajute sa umble „in patru labe”. Ba chiar a luat in calcul si posibilitatea realizarii unui stomac artificial care sa il ajute sa digere iarba.

Dupa ce a convins un cioban sa ii permita sa se alature turmei sale din Alpii elvetieni, a reusit sa se deplaseze cu turma pret de un kilometru pe munte, dupa care caprele l-au lasat in urma.

„Restul zilei mi l-am petrecut incercand sa le ajung din urma. Am reusit sa le prind din nou, ceea ce a fost tare bine, fiindca ne-am intalnit pe o pajiste moale si verde. Sa cobor panta a fost de-a dreptul infricosator. Aveam impresia ca, fara sa-mi folosesc mainile, pot cadea in orice clipa de pe stanci”, a povestit designerul pentru mirror.co.uk. Asa a ajuns la concluzia ca nici viata de capra nu e tocmai usoara.

Dar ce a vrut el sa demonstreze mai exact? In toate cele trei zile cat a durat experimentul, britanicul a incercat sa se desprinda pe cat posibil de problemele pe care le are o fiinta umana si sa le adopte pe cele ale unui animal. „Trazitia spre postumanitate si transumanitate tehnologica se refera la a le permite indivizilor sa isi atinga dorintele intr-un anume fel. Banuiesc insa ca nu toti oamenii isi doresc sa devina super inteligenti”, a mai spus Thomas Thwaites.

Foto: mirror.co.uk

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Gabriela Jianu

Share
Published by
Gabriela Jianu

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

13 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

13 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

13 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

13 ore ago