Accident foarte grav la Venetia, cel putin 20 de persoane au murit dupa ce un autocar s-a prabusit de pe o pasarela

externe

Cel putin 20 de persoane au murit marti, dupa ce un autocar s-a prabusit de pe o pasarela in apropiere de Venetia, in nordul Italiei, a declarat primarul orasului, potrivit ziarului italian La Repubblica.

Autocarul a iesit de pe sosea si a cazut aproape de liniile de cale ferata din cartierul Mestre, care este legat de Venetia printr-un pod, au informat agentiile de presa si televiziunea italiana, dar cauza accidentului este inca neclara.

Numeroase ambulante s-au deplasat la fata locului si a fost activat protocolul pentru urgente majore.

Traficul pe linia de cale ferata dintre Mestre si Venetia a fost suspendat.

„Este o scena apocaliptica. Sunt fara cuvinte”, a postat primarul Luigi Brugnaro pe X, cunoscut anterior ca Twitter.


Sky Italia a anuntat ca pana acum 18 cadavre au fost scoase din epava dupa ce autocarul a luat foc, multe alte persoane fiind ranite.

„Sunt cel putin douazeci de morti, o tragedie uriasa. Autobuzul implicat in accident mergea de la Venetia la Marghera, era plin de oameni care se intorceau acasa de la serviciu. A iesit de pe sosea si a zburat de pe pod”, a spus primarul Brugnaro.

Presedintele Republicii, Sergio Mattarella, i-a telefonat primarului Venetiei, Luigi Brugnaro, pentru a-si exprima condoleantele.

„Imi exprim cele mai profunde condoleante, personale si ale intregului guvern, pentru accidentul grav care a avut loc la Mestre. Gandurile mele se indreapta catre victime, familiile si prietenii acestora. Tin legatura cu primarul Luigi Brugnaro si cu ministrului Matteo Piantedosi pentru a urmari informatiile despre aceasta tragedie”, a transmis si premierul Giorgia Meloni.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: