Acest roman trebuie sa primeasca de la stat 35.000 euro lunar ca INDEMNIZATIE pentru cresterea copilului

news

Liciniu Lupu, un sibian care  face afaceri in domeniul agriculturii urma sa primeasca lunar o indemnizatie de 35.000 de euro pentru cresterea copilului. Autoritatile au suspendat temporar plata.

Printre cele mai importante afaceri desfasurate de Lupu se numara o plantatie de afine pe care o exploateaza in zona Fagaras. Sotia beneficiarului, Alexandra Petria Lupu, este medic la Spitalul din Sibiu. Statul roman urma sa efectueze prima plata pe data de 25 august 2016.

Oficialii Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala Sibiu sustin ca nu au fost transferati banii, care se afla in conturile institutiei si pot fi virati dupa verificarea veniturilor. Conform datelor Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), sibianul a inregistrat un venit mediu lunar de 187.158 de lei. Este inregistrat cu o indemnizatie de 159.084 de lei, echivalentul a peste 35.000 de euro.

liciniu

Liciniu Lupu a refuzat sa comenteze situatia, invocand faptul ca nu este persoana publica.

„La ora aceasta, nu am facut nicio plata catre beneficiar fiindca am vrut sa fim siguri de aceste venituri. Este controlata activitatea acestui PFA, pe care a obtinut aceste venituri beneficiarul respectiv. N-am sistat indemnizatia, banii sunt in conturile noastre. Am cerut inca o verificare pentru ca suma este foarte mare. Daca verificarea actelor va dovedi ca sunt in regula aceste venituri se va plati indemnizatia la zi. Urma sa efectuam prima plata in luna august. Beneficiarul a fost de acord cu verificarea acestor venituri”, a declarat Ioan Dumitru Bota, director al Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala Sibiu.

Bota a explicat ca indemnizatia se calculeaza insumand veniturile pe ultimele 12 luni consecutive din ultimii doi ani de munca. Se face media lunara si se acorda 85% din aceasta medie. Este vorba despre venituri salariale plus venituri din activitati agricole, piscicole etc.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: