Acum e oficial, Iohannis a reevaluat PSD. Vin trei ani negri de USL. Decret prezidential: „Asa se va intampla”

opinii

Presedintele Klaus Iohannis a confirmat, joi, de la Bruxelles ca toate temerile privind formarea unui nou USL au fost intemeiate. PSD a fost reevaluat si este numai bun sa formeze o majoritate alaturi de PNL pentru a sustine inclusiv reforme in domeniul justitiei. 

„Trebuie sa ne apucam de treaba, sa facem treaba cu cei care vor sa fie cu noi. Cineva trebuie sa guverneze si cineva trebuie sa sprijine guvernul in Parlament. Acesta este calculul politic si este un calcul pe care l-am facut pentru Romania si pentru romani. Asa se va intampla”, a decretat Iohannis.

Cu cine vrea sa faca treaba Iohannis? Pe cei de la USR i-a stampilat ca „neimportanti” si „crizatori”, prin urmare a mai ramas doar PSD. Da, acelasi PSD pe care l-a infierat, si nu degeaba, pana la alegerile parlamentare a devenit acum un aliat de nadejde pentru a-si pune in aplicare reformele. Care reforme?

„Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 si sunt hotarat sa ma implic total ca sa avem o reforma finalizata cu bine in Justitie, avem nevoie de o justitie independenta, dreapta. Legile justitiei sunt asa cum au rezultat pe vremea PSD-ului lui Dragnea, nu putem sa ramanem asa. Avem nevoie de reforma in administratie, in domeniul pensiilor, a salarizarii publice. Aceste lucruri au ramas in nelucrare. Coalitia care a guvernat pana acum nu a reusit sa rezolve aceste probleme, zilele trecute s-a aratat cine au fost crizatorii. Cei care in loc sa faca reforme au produs crize”, a detaliat Iohannis.

Da, ati citit bine si ati inteles bine. Iohannis vrea sa faca reforme in Justitie cu ajutorul PSD-ului. Impreuna cu Ciolacu, Iohannis va desfiinta Sectia Speciala pe care Ciolacu nu vrea sa o desfiinteze.

Ce alte reforme mai crede Iohannis ca poate sa faca cu PSD-ul, in conditiile in care PSD-ul este ca o cangrena in toate institutiile statului? S-a vazut vreodata vreo cangrena care sa se autodistruga? Dimpotriva, se extinde cand are conditii prielnice, cand niciun bisturiu nu exista care sa actioneze impotriva ei. „Reforma in administratie” cu ajutorul PSD? Ce gluma buna, ne distram de ne umfla plansul.

PSD-ul lui Ciolacu nu este cu nimic diferit fata de cel al lui Dragnea, asa cum a tinut Iohannis sa introduca acum o nuanta. Toti cei care l-au aplaudat inflacarati pe Dragnea la congresele partidului si i-au votat entuziasti legile prin Parlament sunt tot acolo, in structurile de conducere ale PSD si in Parlament. Oameni caracterizati prin fatarnicie si foame nemasurata de bani si de onoruri. Slugarnici cand mana stapanului are de unde da si degraba cu coltii pe afara cand mana stapanului a saracit pe la Rahova. Ce poti sa misti, ce poti sa schimbi cu astfel de indivizi?

„Trebuie sa ne apucam de treaba cu cei care vor sa fie cu noi”, a lansat Iohannis chemarea. Cand a refuzat vreodata vreun pesedist sa nu fie cu puterea, cu sursa banilor si a privilegiilor? Vor da navala buluc toti, gramada, cu saliva revarsata de atata grija fata de neam si patrie si ne vor salva exact cum au facut-o si pana acum, de bubuie spitalele unul dupa altul.

Crede Iohannis ca poate controla toata aceasta turma etern flamanda? Va trebui sa o furajeze bine ca sa raspunda la comenzi, asa ca de unde „reforme”? Cine va vota „reforme” care-ti lasa amanta fara job la stat, fratele fara contract la stat, tatal fara pensie speciala?

Ce va urma in urmatorii trei ani cu noua majoritate USL? Sa-i dam din nou microfonul lui Klaus Iohannis: „Fara PSD Romaniei i-ar fi fost mult mai bine. PSD a tinut Romania in loc” (Discurs sustinut in septembrie 2029 la Cluj Napoca).

Mai mult despre: ,

Comentarii: