Categories: news

„Adineaori l-au omorat pe unul langa mine”. Un cunoscut scriitor roman, martor la un incident terorist: „Striga Allahou akbar”

Scriitorul Dan Alexea fost martor, vineri seara, la un incident terotistin Bruxelles, oras in care locuiteste.

„Adineaori l-au omorat pe unul langa mine. Treceam pe la Emile-Jacqmain in Bruxelles in seara asta, cand am auzit ‘Allahou akbar’ si o serie de impuscaturi rapide.

O sa vedeti maine la stiri. N-am putut sa ma apropii, neavand legitimatia nde presa la mine, dar se pare ca un tampit a atacat o patrula de militari cu un cutit.

L-am vazut de departe, transportat mort intr-o fata de masa imprumutata de la cafeneaua de alaturi. Ce sa ma mai mir, statia de metrou cu atentatul de anul trecut, Maelbeek, e langa mine. Parchetul belgian zice ca incidentul ‘est considere comme terroriste’. Maine e zi de talcioc, au sa vina patrule de militari ca la debarcarea din Normandia”, a scris Alexe pe Facebook.

Un individ a atacat un soldat cu un cutit, vineri seara, in centrul Bruxellesului, inainte de a fi „neutralizat” de militari aflati la fata locului, un informat autoritatile belgiene.

Agresiunea cu cutit comisa vineri seara in centrul Bruxellesului contra a doi militari este considerata ca un „atac terorist”, a precizat Parchetul federal belgian pentru AFP. „Consideram ca este vorba despre un atac terorist”, a declarat o purtatoare de cuvant a Parchetului.

Agresorul a strigat „Allah Akbar”, potrivit primarului orasului Bruxelles, Philippe Close. O sursa din cadrul politiei a afirmat pentru cotidianul lesoir.be ca este vorba despre un somalez.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Nou scandal de proportii la AUR: candidatul la primaria sectorului 6 si-a dat demisia din partid si afirma ca „AUR e o iluzie dirijata de un Gunoi!”

Desemnat in luna martie de AUR drept candidat la Primaria Sectorului 6, Valentin Florea si-a…

8 minute ago

Puiul de orca ramas captiv intr-o laguna de langa insula Vancouver este in sfarsit liber

Un pui de orca ramas blocat intr-o laguna de langa insula Vancouver timp de mai…

17 minute ago

In Voluntari se nasc genii: „Unul dintre primele cuvinte rostite de fiul meu, Zian, a fost «infrastructura»”, se lauda Gabriela Firea – VIDEO

Fostul primar al Bucurestiului, Gabriela Firea, care este actualul candidat al social-democratilor pentru postul de…

41 de minute ago

Mii de oameni ies pe strazi in orasele din Australia pentru a cere legi mai dure privind violenta impotriva femeilor. In 2024, o femeie a fost ucisa la fiecare patru zile

Violenta impotriva femeilor a devenit o „epidemie” in Australia, a declarat sambata prim-ministrul Anthony Albanese,…

45 de minute ago

Peste 70 de tornade in SUA. Case distruse si pagube importante in Nebraska si Iowa

70 de tornade au fost inregistrate vineri in Statele Unite, de American Weather Services (NWS),…

O oră ago