Afacere dubioasa pusa la cale de Aurelian Pavelescu. Sediul istoric al PNTCD a ajuns in posesia unui controversat afacerist

politica

Sediul istoric al PNTCD, de pe strada Clemenceau nr. 9, in centrul Capitalei, cladirea in care Maniu si Mihalache se intalneau cu liderii partidului, a reintrat in posesia PNTCD in anul 2009. Liderul taranistilor, Aurelian Pavelescu, a vandut insa cladirea unui controversat om de afaceri, Mihai Leonard Rotaru, patronul firmei Rotary Constructii.

Potrivit romanialibera.ro, prima tentativa de vanzare a fost n noiembrie 2014, insa taranistul Vasile Lupu a avertizat ca vanzarea nu poate fi luata legal. Dupa cateva zile, pe 4 decembrie, Aurelian Pavelescu a convocat Comitetul National de Conducere (CNC) al taranistilor, unde s-a hotarat vanzarea imobilului. CNC a fost acuzat ca nu este for decizional al partidului si nu poate decide vanzarea imobilului. Mai mult, in sedinta CNC s-a dorit vanzarea imobilului prin licitatie publica, dar Pavelescu nu a fost de acord.

Pe 20 decem­brie 2014, Aurelian Pavelescu (impreuna cu Nick Teodo­reanu, Mihai Gutanu si Gheor­ghe Dinescu, in calitate de reprezentanti ai taranistilor) s-a apelat la notarul Claudia Mihaela Banu, din Ramnicu Valcea, pentru a incheia contractul de vanzare-cumparare a imobilului din Bucuresti. Conform contractului autentificat de notarul Banu, cumparatorul-surpriza al imobilului a fost Oana Alina Danila, presedinta organizatiei de femei din cadrul PNTCD, care s-a oferit sa plateasca suma de 420.000 euro, in rate, pana la finele anului 2016, mai noteaza sursa citata.

Cumparatorul real era de fapt controversatul afacerist Mihai Leonard Rotaru, patronul firmei Rotary Constructii. Pavelescu sustine ca a vandut sediul istoric din centrul Capitalei pentru ca imobilul urma sa fie pus sub sechestru de fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, acuzat de coruptie. Mai mult, liderul PNTCD sustine ca a vandut direct lui Rotaru, fara intermediara Danila, desi aceasta afirma clar ca a cumparat cladirea, dupa care a vandut-o mai departe.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: