Afirmatii halucinante ale procurorului care a clasat Dosarul 10 August: „A provocat jandarmii uitandu-se la ei”

politica

Vlad Gheorghe, tanarul jurist care a fost batut de jandarmi in Piata Victoriei, pe 10 august 2018, desi avea mainile ridicate deasupra capului, anunta ca procurorul care a clasat dosarul a scris ca acesta a „provocat jandarmii pentru ca s-a uitat la ei”.

„Poza e din #10August 2018, cam ora 17. E facuta de sotia mea. Sus e fi-miu, atunci in varsta de 9 luni. In ordonanta procurorului DIICOT scrie ca as fi coordonat huligani violenti in acea seara. Mai scrie si ca am provocat jandarmii pentru ca ma uitam la ei. Nu glumesc, asa scrie.

Voi scrie si eu. Contestatie la ordonanta, plangere la CSM si la Asociatia Internationala a Procurorilor. Apoi la instanta si la CEDO daca trebuie”, a scris Gheorghe pe Facebook.

Doru Gabriel Stoica, procurorul care s-a ocupat Dosarul 10 August, si-a depus cererea de pensionare cu putin timp inainte de a se anunta clasarea dosarului.

Cazul i-a fost incredintat de catre Felix Banila, seful institutiei in 2019. Stoica era seful sectiei de combatere a actiunilor de terorism si criminalitate informatica din cadrul DIICOT. In luna februarie a acestui an, procurorul Stoica a depus cerere de pensionare. Cererea a fost respinsa pana la finalizarea dosarului, au declarat surse din procuratura pentru Spot Media.

Doru Gabriel Stoica a predat solutia din Dosarul 10 august in data de 26 iunie, conform acelorasi surse “exista o intelegere ca solutia sa devina publica abia dupa pensionarea procurorului de caz, dar din cauza faptului ca presa a aflat nu au mai avut cum sa amane comunicatul”.

“In opinia mea a fost un plan coordonat, inteleg ca exista informatii contradictorii, ca procurorul care a dat aceasta marsavie de solutie si-a depus cererea de pensionare acum o saptamana… e greu de verificat pentru ca aceste cereri de pensionare nu devin publice decat in momentul de acceptare de catre CSM”, a declarat Vlad Gheorghe.

El a mai declarat ca procurorii DIICOT nu l-au audiat niciodata. In plus, el a spus ca, desi tine legatura cu avocatii victimelor, nu stie ca vreuna dintre ele sa fi fost chemata pentru audieri.

Mai mult despre: ,

Comentarii: