externe

Aflat in inchisoare, Navalnii se confrunta cu noi acuzatii

Opozantul rus Aleksei Navalnii, care ispaseste o pedeapsa de noua ani in penitenciarul cu regim strict IK-6 din regiunea rusa Vladimir, a fost trimis din nou la carcera, pentru a saptea oara in ultimele cateva luni, informeaza The Moscow Times.

Navalnii, care ispaseste o pedeapsa de noua ani pentru deturnare de fonduri, incalcarea eliberarii conditionate si sfidarea instantei, a spus ca tocmai fusese eliberat din ultima sa perioada de izolare cand ofiterii au ordonat intoarcerea lui.

Potrivit contului sau de Twitter, administrat de apropiati, Navalnii a fost trimis la izolare pentru ca „a maturat prost curtea si l-a insultat pe anchetator, locotenentul Neimovich, numindu-l `locotenent Neimovici` in loc sa i se adreseze cu primul nume si cu patronimic”.

Navalnii a fost plasat in izolare de mai multe ori in august si septembrie, in urma incercarilor sale de a infiinta un sindicat pentru detinutii din penitenciar.

Navalnii si-a descris anterior celula drept o „cusca din beton”, unde nu are voie sa primeasca vizite, scrisori sau colete.

Luna trecuta, liderul opozitiei a spus ca este vizat de noi acuzatii de terorism si extremism despre care spune ca l-ar putea tine in spatele gratiilor pana la 30 de ani.

Barbatul in varsta de 46 de ani a fost arestat in ianuarie 2021 la intoarcerea din Germania, unde se recuperase dupa o tentativa de otravire cu noviciok, care aproape l-a ucis si despre care se credea ca a fost comandata de Kremlin.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Anunt surpriza al Ucrainei, primele avioane F-16 sosesc imediat dupa Paste. Avioanele vin din Danemarca, Olanda, Norvegia si Belgia

Ucraina va incepe sa opereze cu avioane F-16 dupa Pastele ortodox din 5 mai, a…

10 ore ago

Revolta pe marginea unei afaceri urat mirositoare, in Tara Fagarasului. „Facem o Rosie Montana la Ucea, daca nu intelegeti!”

„Cea mai mare groapa de gunoi a Europei” ar urma sa fie amplasata in zona…

10 ore ago

Violenta izbucneste la UCLA in timp ce politia pune capat protestelor de la Universitatea Columbia din New York, arestand 280 de persoane

Tensiunile au crescut, miercuri, in campusurile americane, cand sustinatorii pro-israelieni au atacat o tabara de…

11 ore ago

Irlanda: Politia a desfiintat tabara de migranti din centrul Dublinului

In mijlocul unei dispute diplomatice cu Marea Britanie cu privire la repatrierea migrantilor, autoritatile irlandeze…

11 ore ago