Aleksandr Lukasenko: „Slava Domnului ca la noi e dictatura! Daca nu ar fi fost dictatura, am fi trait in mizerie. Occidentul mare si bogat nu are sare”

externe

Alexandr Lukasenko, refuz, datorii, 200 de milioane de dolari, investitori rusi

Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko a declarat vineri, intr-un discurs sustinut in timpul unei vizite la o societate agricola din regiunea Gomel, ca datorita „dictaturii in Belarus domneste ordinea si bunastarea”, in timp ce cetateni din „Occidentul bogat” vin la el in tara ca sa cumpere sare, potrivit agentiei de presa oficiale belaruse Belta, citata de Agerpres.

„Am deschis granita pentru ei inainte de Pastele catolic si de Radunita, care va fi peste cateva zile (Pastele blajinilor sau Pastele mortilor, in lunea de dupa Duminica Tomii – n.r.). Sa vina oamenii din Polonia, Lituania, Letonia sa viziteze mormintele rudelor lor, asa cum a fost intotdeauna. Le-am permis asta fara vize. Si, ce sa vezi, oamenii nu sunt lasati sa vina in Belarus. De ce? Pentru ca oamenii vin la noi si cumpara sare. Ei bine, nu au sare! Occidentul mare si bogat nu are sare! Si pentru ca oamenii sa nu spuna ca belarusii traiesc normal, pur si simplu nu ii lasa sa vina. Asta e intreaga lor democratie!”, a afirmat Lukasenko.

„Slava Domnului ca la noi e dictatura!”, a remarcat cu ironie presedintele belarus, citat de agentia de presa Belta. „M-ati criticat cu totii: dictatura, dictatura! In schimb exista ordine in aceasta dictatura! Daca nu ar fi fost dictatura, am fi trait in mizerie”, a adaugat el in discursul sustinut in fata localnicilor din Cecersk, oras din regiunea Gomel, situat intr-o zona care a fost puternic contaminata in urma dezastrului de la Cernobal.

In acelasi timp, Lukasenko a spus ca Rusia si Belarus nu vor putea fi ingenuncheate de Occident, afirmand ca sanctiunile occidentale au determinat Minskul sa caute noi oportunitati.

„Tot ceea ce producem se cere astazi pe piata noastra principala – in Rusia, China si alte tari”, a declarat liderul belarus.

Armata rusa a folosit teritoriul belarus pentru invazia sa militara din Ucraina, la inceputul campaniei si, ulterior, pentru a se retrage aici atunci cand a abandonat regiunile nordice Kiev si Cernigau.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: