Categories: news

ALERTA. Procurorii DNA, descindere in forta la o institutie centrala

Procurorii DNA fac perchezitii, luni dimineata, la sediul Autoritatii Electorale Permanente (AEP). Procurorii au ridicat mai multe documente care pot fi folosite ca probe intr-un dosar penal in lucru.

Perchezitiile au legatura cu dosarul in care a fost trimisa in judecata Ana Maria Patru, fosta sefa a AEP.

Ana-Maria Patru a pretins, iar in 2009 a si primit de la reprezentantii unei societati suma de 210.000 euro reprezentand contravaloarea unui imobil situat in Bucuresti.

„In schimb, aceasta a promis ca va sustine derularea in bune conditii a unui contract incheiat de acea societate cu AEP, precum si ca va sustine societatea sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat. In 2009, inculpata Patru a disimulat provenienta sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constand in derularea unor operatii comerciale intre mai multe societati comerciale, intre care firma beneficiara a contractului cu Autoritatea Electorala Permanenta si o firma controlata de Ana-Maria Patru prin sotul ei”, sustin procurorii.

DNA precizeaza ca, in 2011, tot in calitate de vicepresedinte al AEP, aceasta a pretins de la reprezentantii aceleiasi societati contravaloarea unui autovehicul de lux din care a primit suma de 15.000 euro, in schimbul promisiunii ca va sustine derularea, in bune conditii, a unor contracte de servicii incheiate de firma cu AEP. De asemenea, ea a promis, conform sursei citate, ca va sustine societatea sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat.

„In 2011, in aceeasi calitate, Patru a pretins si a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind in schimb la ministrul Economiei, astfel incat omul de afaceri sa fie primit in audienta, fapt care s-a si intamplat la scurt timp de la interventie”, se spune in comunicat.

Anchetatorii au constatat ca Patru, cu banii proveniti din cele doua fapte de trafic de influenta descrise, a achizitionat un autovehicul de lux, iar pentru a ascunde identitatea adevaratului proprietar si beneficiarul real al bunului cumparat, in acelasi an, aceasta l-a inmatriculat pe numele unei alte persoane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Intalnirea lui Iohannis cu Biden, ce a discutat cu presedintele SUA despre trimiterea de rachete Patriot catre Ucraina: „Este inacceptabil sa ramana Romania fara aparare antiaeriana”

Presedintele american Joe Biden l-a laudat marti pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru lidershipul sau…

3 ore ago

O chitara detinuta de Prince ar putea aduce 600.000 de dolari la licitatie

Una dintre chitarele lui Prince, folosita de regretatul muzician pe scena la apogeul carierei sale…

12 ore ago

Tupeul clanului Doldurea. Patronul statiei GPL a depus plangere penala impotriva a trei comandanti ai pompierilor

Casa de avocatura care ii reprezinta pe patronii statiei GPL de la Crevedia a anuntat,…

10 ore ago

Ciocniri intre politie si protestatarii pro-palestinieni la Amsterdam

Mii de persoane au marsaluit, marti, in capitala Tarilor de Jos, la o zi dupa…

11 ore ago